Dans for alle aldre - fælles om danseglæden

Dans er god motion, dans skaber glæde og så bringer dans mennesker sammen. Som f.eks. på Club La Santa, hvor vidt forskellige mennesker i alle aldre mødes til dansetimer hos Elisabeth Dalsgaard, kvinden bag Ballroom Fitness. Nogle er her for første gang, andre er kommet her igennem 27 år. Men når de mødes under solens stråler, så forsvinder alle forskelle – så handler det kun om glæden ved at danse. Mød 5 helt almindelige danske kvinder, og hør hvorfor det at danse bare er det bedste.

Man fyldes med glæde

Elisabeth Rasmussen, der til dagligt bor i Brønshøj, opdagede Ballroom Fitness første gang på en singlerejse til Club La Santa.

– Og så tænkte jeg, det er bare mig. Det skal jeg prøve. Det er en fabelagtig idé, at man danser alle de forskellige danse. Man behøver slet ikke at have gået til nogen former for dans før.  Elisabeth og de andre instruktører går langsomt frem og forklarer det så godt.

Og efter sådan en uge hernede føler Elisabeth, at hun får en styrket krop og bedre kondi og kæmpe glæde med hjem.

– Det største ved Ballroom Fitness er glæden. Den glæde man fyldes med, og der er ingen former for konkurrence. Man kan godt blive lidt øm, men så må man gå i wellnesscentret og komme sig. Jeg skal bare herned igen. Mine kollegaer derhjemme joker tit med, når jeg siger, at jeg skal på ferie. Så siger de – nå du skal vel til Club La Santa igen – og der må jeg bare svare – øhh, ja helt klart.

Vil du også gerne prøve Ballroom Fitness? Klik her og se hvordan

Dans skaber glæde

Det er første gang Inger Søndergaard Nymand fra Ry er på danseferie på Club La Santa. Hun og hendes mand var her for to år siden og prøvede alle de andre ting, man kan hernede, og så havde de gennem lang tid tænkt, at de gerne ville herned og danse.

– Vi havde set reklamer for Elisabeth Dalsgaards Vild med dans-uger, og set det i Club La Santas nyhedsbreve. Og nogle af dem, vi rejser sammen med, har været her flere gange, og vi kan alle sammen godt lide at danse.

For Inger er kombinationen af at være på ferie og kunne være aktiv samtidig lige sagen. Og hele venneflokken på i alt fem par nyder at slappe af og lave en masse spændende sport.

– For os er det dans denne gang, vi når ikke ret meget andet, for vi skal også lige slappe af og være sociale sammen. Men det at man kan prøve en masse ting, være aktiv og ikke bare ligge ved poolen, det er skønt.

Inden turen til Club La Santa havde hverken Inger eller hendes rejsefæller prøvet Ballroom Fitness, men alle er blevet begejstrede for det.

– Jamen det er super godt, fordi det er alle grundtrinene i alle dansene. Og man får lov at gøre det selv. Det er en super måde at få dansen ind på. Jeg får en masse ud af det, selv om jeg kan trinene i forvejen. Og jeg tænker, at det kan inspirere rigtig mange til at starte med at danse, fordi man får lov at danse med sig selv først og bliver lidt sikker på det, og så har man lyst til at gå videre.

Ballroom Fitness er sjovt

Bettina Bratholdt Sønder fra Karrebæksminde og hendes mor Lene Bratholdt Sønder fra Greve har aldrig været på Club La Santa før. Nu er de her med hele familien inkl. Lenes mand og søster og Betinas to døtre.

– Vi er her, fordi en instruktør, jeg har trænet hos, gjorde mig opmærksom på det, og så tænkte jeg, det skal mine forældre prøve, forklarer Betina.

– Så jeg har købt den billet som en gave, fordi jeg syntes, det skal de bare. En hel uge med danse og jeg ved, at de elsker det begge to. Men da jeg så bestilte rejsen, så tænkte jeg – jeg vil også med. Men hvad gør jeg med mine piger på 11 og 13. Så jeg ringede til Elisabeth Dalsgaard og fortalte, at de har danset ballet og hip hop, men aldrig Ballroom, og i det hele taget, så er timerne jo for voksne, så hvor skal jeg gøre af dem? Og så var det bare så fedt, at hun sagde, tag dem med, de er velkomne. Vi finder ud af det.

Og inden tvivl om at Betinas mor og far syntes, at det var en rigtig dejlig gave at få.

– Vi kan godt lide at rejse sammen, men har ikke haft så meget tid til det, fortæller Lene.

– Så vi tænkte juuhu, så kan vi lære at danse. Vi har gået til lidt dans derhjemme, et semester her og der, men vi har egen virksomhed, så der har ikke været meget tid til den slags.

Men når nu I er for at danse pardans, hvordan oplever I så Ballroom Fitness-timerne?

– Helt perfekte. Rigtig sjovt og dejligt. Der er fuldt fart på, siger Lene, og Betina er enig.

– Man har kun sig selv at koncentrere sig om. Så man kommer hurtigt ind i det, og instruktørerne er sindssygt gode til at få dig til at gøre det rigtigt. Det går hurtigt med at lære trinene i Ballroom Fitness, og når man så kommer til Vild med dans-timen, så er man ikke helt rundt på gulvet, så kan man godt huske, så har man ligesom basis. Og der er fuld skrue på, man får virkelig valuta for pengene. Sved på panden.

Alder spiller ingen rolle

26. Så mange år er Birthe Lønborg fra Flensborg kommet på Club La Santa. Og tit flere gange om året, så stedet efterhånden føles som hendes andet hjem. Men det var først for et par år siden, hun prøvede Ballroom Fitness for første gang.

– Indtil da havde jeg været med på de almindelige hold som aerobic, fortæller Birthe, der ikke går til noget derhjemme, men bare nyder nogle gåture, spiller lidt golf og kører lidt mountainbike.

– Jeg er ikke god til det, men jeg har stor glæde ved det, og hernede det jo ligegyldigt, hvordan det ser ud, og hvem man står ved siden af. Om man står ved siden af en verdensmester eller noget andet, man kan bare give den gas.

Nogle af de andre kurser kan godt være lidt hårde, efterhånden som man bliver ældre, og man ligger med vægte og alt det der. Det kniber, hvis man har lidt skulderskader og sådan nogle andre ting. Og så er Ballroom Fitness en rigtig god ting, for det kan man jo gøre meget længere og højere oppe i alderen.

Kom med SØNDAG til Ballroom 

Søndag den 17. september 2017 afholder SØNDAG Ballroom Fitness på Comwell i Kolding, hvor du kan danse dig glad sammen med instruktørerne Thomas Evers Poulsen, Anne-Mette Rasmussen og Elisabeth Dalsgaard. Ballroom Fitness er for alle. Du danser uden partner til skøn musik, og de tre dygtige instruktører fører dig gennem to forrygende timer fyldt med god motion og sjov.

DU FÅR:

- Undervisning af Thomas Evers Poulsen, Anne-Mette Rasmussen og Elisabeth Dalsgaard.
- 2 timer med masser af sjov.
- God motion til skøn musik.
- Dans uden partner sammen med en masse andre skønne kvinder.
- En stor goodiebag.

KORT SAGT: Det bliver en forrygende oplevelse!

Galleri: Fælles om danseglæden