5 tips til at leve økologisk - uden at det koster en bondegård!

Æbler, gulerødder, salat og tomater

Økologisk mad er uden sprøjtegifte og indeholder langt færre tilsætningsstoffer end almindelige varer. Andre vælger økologi af hensyn til dyrene og miljøet. Her får du opskriften på, hvordan du kan leve økologisk - uden, at du bliver økonomisk ruineret.

1. Brug sæsonens råvarer

Grøntsager og frugter i sæson er billigere, friskere, har den bedste smag og en naturlig høj næringsværdi.

2. Opbyg et basislager

Økologiske råvarer som mel, kornprodukter, havregryn, ris, pasta og mælkeprodukter er godt basislager. De fleste discountforretninger og supermarkeder har et ganske stort udvalg af økologiske basisvarer til fornuftige priser.

Læs også: Hvad afgør dit valg af mad?

3. Skær ned på kød

Kød er en af de råvarer, hvor der er stor forskel på økologiske og ikke-økologiske produkter. Så skær ned på kødforbruget, og gå efter kvalitet i stedet for kvantitet.  Opdel evt. dagene i kød, fisk og vegetardage, f.eks. to med kød, én med fisk og to vegetardage.

4. Lav en ugeplan

Hvis du planlægger ugens måltider, får du bedre overblik over, hvilke råvarer der kan gå igen i flere retter, og du undgår at smide mad ud. Tjek sæsonvarer og tilbud i de butikker, du handler i.

5. Abonnér på en grøntsagskasse

Hvis du abonnerer på en grøntsagskasse, bliver du tvunget til at afprøve nye ingredienser, og du vil få inspiration fra kassens opskrifter.

Læs også: 5 myter om kost