SØNDAGs Heltindepris 2017: Mød de 6 finalister her!

Søndags heltindepris 2017 finalister

På baggrund af læsernes indstillinger har vores dommerkomité udvalgt 6 finalister, som du her kan læse mere om.

SØNDAGs Heltindepris hylder kvinder, der yder en frivillig, ulønnet indsats i det danske samfund. Og nu har vores dommerpanel læst de mange indstillinger og udvalgt de seks finalister, som kan vinde SØNDAGs Heltindepris 2017.  

Malene Gregaard Wilsly

Da Malene i 2010 mistede sit job, stod hun og manglede et forum, hvor hun kunne netværke og holde sig fagligt opdateret. Derfor stiftede hun Powerjobsøgerne, som et er non profit jobsøgningsnetværk. Her giver hun jobsøgningsglæde til de jobsøgere, som oplever store udfordringer i forbindelse med arbejdsløshed. Hos Malene er alle velkomne – om det så er jobparate, folk på 50+, fleksjobbere, stress – eller depressionsramte, nydanskere eller nyuddannede. Hun skaber et fællesskab, så folk uden arbejde ikke skal føle sig alene. Derudover har det frivillige arbejde med Powerjobsøgerne resulteret i, at 90 % er kommet til samtale indenfor 3 måneder og 7 % har fået job indenfor 6 måneder.  

Kirsten Hermansen

I 2002 stiftede Kirsten Hermansen foreningen Børn og Unge i Voldsramte Familier, som senere skiftede navn til Bryd Tavsheden. Her arbejder Kirsten frivilligt for, at børn og unge, der oplever vold som en del af hverdagen, kan få hjælp. Vold i familien og kærestevold er yderst tabubelagt, og gennem Bryd Tavsheden italesætter Kirsten emnet, som for mange børn kan være svært at sætte ord på. Hun kæmper for de voldsramte børn og unge, der ikke har mulighed for at råbe op.  

Vibeke Hansen

Da den store flygtningekrise for alvor ramte Danmark, smurte Vibeke ærmerne op og oprettede Gribskov Hjælper Flygtninge. Her indsamlede hun tøj, indbo, og hvad der ellers faldt hende ind, til nyankomne flygtninge, der havde efterladt alt i de lande, de var flygtet fra. Derudover søger hun boliger, arbejdspladser og sproglærere, og hver lørdag formiddag sidder hun på Ramløse Skole i Gribskov og tager imod medborgere, der indleverer alt, hvad flygtninge kan have brug for. Hun bliver beskrevet som et helt unikt menneske, der altid står klar og hjælper de mennesker, der har mistet alt.

Suzanne Seitzberg Larsen

Suzanne er formand for LS Foreningen, som hun i 2010 var med til at stifte. I foreningen arbejder hun for at skabe et trygt netværk og formidle viden for patienter, der lever med den invaliderende sygdom Lichen Sclerosus. Hun er en ildsjæl, der gør en kæmpe forskel for de mennesker, hvis liv bliver berørt af den ofte tabubelagte sygdom - også selv om hun skal jonglere et fuldtids job og et familieliv ved siden af. Suzanne ønsker at kunne give de mennesker et godt liv – trods sygdommen, og det formår hun med stor professionalitet, målrettethed og ikke mindst omsorg.

Katrine Eland

For tre år siden igangsatte Kathrine Eland Seniorholdet.dk, der arrangerer oplevelser, diverse arrangementer og udflugter for ældre mennesker i Aarhus. En gang om ugen året rundt har Kathrine sørget for et arrangement, der kan byde fra alt mellem et besøg i Aarhus’ smukke retsbygninger til en 5-dages tur til Holland. Det kommer derfor ikke som nogen overraskelse, at Seniorholdet.dk er blevet en kæmpe succes med et medlemstal på rundt regnet 1.000 personer. Og det er ikke mindst på grund af Kathrine, der med stort engagement og kreativitet giver oplevelser, omsorg og glæde til de ældre.  

Elene Fleischer

Elene er psykolog i organisationen NEFOS, der er et netværk for selvmordsramte personer. Her rådgiver hun magtesløse pårørende, efterladte, der bærer på en stor sorg og selvmordstruede, der oplever de værste sider af livet. Med stor varme og omsorg favner hun dem alle og forsøger at hjælpe dem videre og håndtere de aspekter af livet. Elene er en utrolig ildsjæl, der er en kæmpe støtte for mange mennesker.