Ugens SØNDAG: Mød den krimi-aktuelle forfatter Sara Blædel

I denne uge af SØNDAG kan du møde den populære forfatter Sara Blædel, få tips til indretning af din udestue og få lækre opskrifter med jordbær.

Sara Blædel: I bedemandens fodspor

På fredag udkommer Sara Blædels nye roman "Bedemandens datter". Med den springer succes-forfatteren over i et helt andet univers, inspireret af den kvindelige bedemand, hun mødte, da hun for tre år siden mistede sine forældre med tre dages mellemrum. 

UHM, så er det nu med danske jordbær

Jordbær er søde... Nyd sæsonens dejligste bær nu - røde, søde og sprængfulde af saft og smag. Når du har forspist dig i dem naturel eller med mælk og fløde, er der andre fristende bud på, hvad de også kan bruges til. 

Få jungle-stemning i din udestue

Indret udestuen eller den overdækkede terrasse i en frodighed af grønne planter, bambusmøbler og kurve og nyd junglestemningen- også når det regner udenfor. 

SØNDAG nr. 23 er på gaden mandag d. 06. juni 2016.

Vil du have abonnement på SØNDAG? Klik her for at se de aktuelle abonnementstilbud

Kære læser

Kan du huske fortsættelsen?  ”... violer er blå, jordbær er søde og du ligeså”, lyder den gamle poesibogs-hilsen. Jeg kom til at tænke på den, da jeg faldt lidt i staver over de lækre opskrifter på siderne 82-85. Her giver Louise Dandanell Ørsted nogle skønne bud på, hvad man (også) kan bruge jordbær til, meget, meget fristende … For mig er jordbær indbegrebet af den danske sommer, ligesom de også kan bringe barndommen lyslevende tilbage. Når jeg sætter en tallerken jordbær med fløde til livs, bringes jeg direkte tilbage til min barndoms sommerferier, og jeg kan tydeligt fornemme solens varme, mærke den helt specielle duft af sommer, mindes lange svømmeture i Limfjorden og genopleve leg og latter blandt de mange familiemedlemmer, der samledes på den gård, der havde været min mors barndomshjem. Nu er jeg (skal vi kalde mere end?) voksen. Mine sommerferier har de seneste år været tilbragt i mit og min mands sommerhus, men der spises stadig jordbær – og gerne med fløde. Men jordbær indgår også i andre ting. For eksempel er jeg glad for at bruge de aromafyldte bær i salater (det var sørme ikke noget, man brugte i 1960’erne og 70’ernes Vestjylland). Nu har jeg fået ny inspiration til, hvordan jordbær kan nydes – og forhåbentlig kan det også inspirere dig.


Stinne Bjerre, chefredaktør

God fornøjelse med ugens blad.

Læs SØNDAG på iPad