Ugens blad: SØNDAG ønsker dig godt nytår!

I denne uges SØNDAG fortæller Ritt Bjerregaard om at vokse op i små kår, ikke at have fået børn og om at leve i et åbent ægteskab

Vil du have abonnement på SØNDAG? Klik her for at se de aktuelle abonnementstilbud

Vreden, viljen og forelskelsen

Hun har været barn i en trang toværelses lejlighed på Vesterbro. Og hun har været minister med et stort embedsapparat under sig. I sine erindringer fortæller 74-årige Ritt Bjerregaard om sin rejse til samfundets top og om, hvordan hendes generation fik muligheder, deres mødre ikke havde.

Er der mere mellem himmel og jord

De  lever af at læse folks fremtid og fandt deres profession ved et tilfælde. Er der i virkeligheden mere mellem himmel og jord? spørger SØNDAGs Karen Munk Ebbesen, der får læst  både tarotkort, hænder og horoskop undervejs.

Nytårsmenu med det hele

Årets sidste middag må gerne være noget ekstra godt. I denne uges SØNDAG får du ud over den ikke helt traditionelle nytårstorsk også en lækker lakseforret og en fristende chokoladedessert.
Rigtig godt nytår.

SØNDAGs nytårsforside bliver til

Vil du se, hvordan ugens forside blev til? Se med i galleriet nederst på siden.

Kære læser

Så er det blevet tid for et nyt år. Vi tager afsked med 2015, og 2016 ligger helt nyt, fint og ubrugt foran os. Jeg forestiller mig, at mange bruger årets sidste dage til at tænke lidt tilbage, men også lidt frem – overveje, hvordan 2015 gik, og hvordan 2016 gerne må blive. Det kan jeg i hvert fald godt selv lide at reflektere lidt over. Ikke fordi jeg har nytårsforsætter som sådan – det holdt jeg op med for mange år siden, især fordi jeg aldrig fik holdt dem. Nej, mere sådan a la hvad ligger der af større og mindre ting og venter på mig i det nye år, og er der noget, jeg skal forsøge at ændre? Jeg tror, at det er meget sundt at stoppe op en gang imellem og gøre en smule status, for jeg oplever, at den ene dag meget hurtigt tager den anden, og tiden går, uden at jeg egentlig registrerer det. Men nytår er jo også det, der slutter julens skønne dage af, og nytårsaften må gerne være en fest. Ikke sådan en abefest (det var mest, da jeg var ung), men gerne en aften med lækker mad på bordet i selskab med gode venner og/eller familie. Jeg har i efterhånden mange år holdt nytår med de samme gode venner, og det gør vi også i år. Det er sådan, at alle bidrager til middagen: En kommer med forretten, en med hovedretten og en med desserten. Det betyder blandt andet, at vi ikke ved, hvad vi skal spise, før på selve aftenen, men det gør det bare meget sjovere – ud over at det altså er nemt for værtinden. Og skulle man mangle inspiration, så er det bare at slå op på side 78 til 81 i denne uges SØNDAG.
Jeg ønsker dig et dejligt nytår.


Stinne Bjerre, chefredaktør


Sådan får du SØNDAG på din iPad eller mobiltelefon

 
1: Gå til AppStore på din iPad
2: Find søgefeltet oppe i højre hjørne og skriv Søndag
3: Tryk på søgeknappen på dit tastatur
4: Installér dit ugeblad
 

SØNDAGs forside bliver til