Ugens blad: Snyd med maden

I ugens SØNDAG får du opskrifter til en lækker 4-retters middag, der (med lidt snyd) kan laves på ingen tid

Man behøver ikke altid en plan

Du kender hende primært som skuespiller, men Lotte Andersen har flyttet sig rigtig mange gange i sit liv – både privat og professionelt. Frygtløs er et centralt ord for hende, for hun tror på, at vejen bliver til, mens hun går på den.  Lige nu står der forfatter på hendes visitkort.

Du kan godt få kol selvom du ikke ryger

Knap en halv million danskere lider af KOL. Hver dag dør 16 af dem pga. sygdommen, der er voldsomt tabuiseret. I denne uges SØNDAG kan du møde Pernille Lewis, der lever med KOL, men ikke har fået det pga. rygning, og Emilie Brandt, der mistede sin mor Margit
til KOL.

Middag med snyd

Hvorfor gøre det sværere, end godt er? Spring over køkkenbordet, køb nogle gode færdigprodukter, drys lidt hjemmelavet tryllestøv og finesse over – og vupti: imponerende middag med fire retter på ingen tid.

Vil du have abonnement på SØNDAG? Klik her for at se de aktuelle abonnementstilbud

SØNDAG nr. 7 er på gaden mandag d. 15. februar 2016.

Kære læser

Hvis du er fast læser af min lille velkomst-tekst her på siden, vil du vide, at jeg er ret glad for mad. Jeg har nemlig utallige gange skrevet om min glæde ved både at tilberede maden og at spise den. Og det er ganske rigtigt, at jeg nyder at koge og brase, og jeg føler det afstressende at stå ved mit køkkenbord og skære gulerødder i julienne eller bare skrælle kartofler og koge dem til mos – det er ren terapi for mig – og så kan jeg også godt lide tanken om, at jeg ved præcis, hvilke ingredienser, der er i det, jeg spiser. O.k., det lyder ret helligt, jeg kan godt høre det, men SÅ hellig er jeg altså heller ikke. Jeg synes, det er helt o.k. at bruge halvfabrikata og gør det ofte. For mens jeg synes, det er sjovt og dejligt for eksempel at skolde og flå tomaterne selv, når jeg har mulighed for at bruge ekstra tid på at lave mad, så bruger jeg da naturligvis ligeså gerne flåede tomater fra dåse, når det skal gå lidt stærkere og – som de fleste andre går jeg ud fra – så bruger jeg som oftest frosne ærter fra supermarkedets frysedisk og masser af andre færdigprodukter. I denne uge har vores dygtige madskribent Julie Hay lavet en lækker middag, hvor alle retterne tager udgangspunkt i, at man køber noget færdigt og tryller en lille smule selv. Det ser super lækkert ud – og lyder også virkelig delikat. Så spring ud i det, for hvorfor gøre tingene mere indviklede, end de behøver at være…

God fornøjelse

Stinne Bjerre, chefredaktør


Sådan får du SØNDAG på din iPad eller mobiltelefon

 
1: Gå til AppStore på din iPad
2: Find søgefeltet oppe i højre hjørne og skriv Søndag
3: Tryk på søgeknappen på dit tastatur
4: Installér dit ugeblad