Tomattærte med feta og rosmarin

Tomattærte med tomat, feta og rosmarin

Lav en sommerlig tomattærte med feta og rosmarin som en del af en lækker middag, eller servér den til frokost eller aften med tørret skinke, salat og oliven til.

25 min. + ovntid

Tærtebund:
180 g hvedemel
70 g majsstivelse, evt. Maizena
180 g smør i tern 
1 tsk. sukker
½ spsk. salt
Peber
1 æg (blommen)
1 spsk. hvidvinseddike

Fyld:
1 æggehvide (fra ægget til 
tærtebunden)
1 spsk. sennep
400 g cherrytomater
100 g feta
Rosmarin
1 spsk. sukker

Prøv også: Tomattærte med hamburgryg

Tilbehør:
Tørret skinke, salat, oliven

Sådan tilbedreder du din tomattærte:

Tænd ovnen på 175° varmluft.
Ælt mel, majsstivelse, smør, sukker, salt og lidt peber sammen. Del ægget i hvide og blomme. Gem æggehviden til fyldet. Tilsæt æggeblomme, ½-1 dl vand og hvidvinseddike i melblandingen og ælt i dejen (den er ret klistret).
Kom bagepapir i en tærteform og fordel dejen i formen. Prik dejen med en gaffel.
Pisk æggehvide og sennep med en gaffel og hæld blandingen i tærtebunden.
Halvér tomaterne og læg dem i tærten. Smuldr med feta og drys med hakket rosmarin. Dryp med olivenolie og drys med sukker.
Bag tærten i ovnen i 35-40 min. og servér den med tørret skinke, salat og oliven.

Prøv også den cremede tærte med gedeost