Opskrifter til den perfekte brunch

5 opskrifter til din brunch

Vi har samlet 5 af vores bedste opskrifter, til når du skal forkæle familien eller vennerne med en lækker brunch. Vælg et par stykker af dem eller gå hele vejen og lav både pandekager, smoothie, baguette, yoghurt og æg!

5 lækre opskrifter til din brunch 

Amerikanske pandekager med bær 

4 pers.
Tid: 30 min.
 
Ingredienser: 
50 g smør
2½ dl yoghurt naturel
2 æg
2 dl mandelmel
1 dl hvedemel
1 spsk. sukker
2 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
1 tsk. ægte vaniljepulver
Revet skal af 1 økologisk appelsin
Olie
Ahornsirup
Friske bær
 
Fremgangsmåde
Smelt smørret i en gryde.
Tilsæt yoghurt og stil blandingen til side.
Slå æggene ud i en skål, pisk dem sammen og stil til side.
Bland de tørre ingredienser sammen i en skål og tilsæt den revne appelsinskal.
Rør melblandingen sammen med æggene.
Tilsæt dernæst yoghurtblandingen og rør det hurtigt sammen til en samlet masse.
Opvarm en stege- eller blinispande, hæld olie på og læg små klatter af den tykke dej, 1-2 spsk. pr. pandekage.
Steg 2-3 stykker ad gangen, hvis du ikke bruger en blinispande.
Vend pandekagerne, når der kommer små bobler på den opadvendte side.
Steg dem efterfølgende cirka 1 min. på den anden side.
Servér de nybagte amerikanske pandekager med ahornsirup og friske bær.
 
Opskrift: Åsa Swanberg
Foto: Malou Holm 
 

Smoothie med blåbær og mandler 

Lyserød smoothie med bær

Ingredienser: 
150 g blåbær
25 g mandler
100 g græsk yoghurt 2%
1½ dl tranebær eller blåbærjuice
 
Fremgangsmåde
Findel alle ingredienserne i en blender til en cremet smoothie.
Server og nyd straks.
 
Opskrift: Gitte Heidi Rasmussen 
Foto: Bjørn Jakobsen 
 
 

Yoghurt-shots med sommerbær og crunch

Små yoghurt- shots med bær og mysli

4 pers.
Tid: Ca. 20 min. 
 
Ingredienser: 
6 dl græsk yoghurt 2%
100 g sommerbær fx hindbær og blåbær
 
Crunch:
50 g honning
50 g økologiske speltflager
 
Fremgangsmåde
Start med crunchen
Varm honningen ved jævn varme, til den smelter på en slip let-pande.
Vend speltflagerne i honningen og rist, til de er gyldne.
Læg speltflagerne på et stykke bagepapir og lad dem køle af.
Anret yoghurten i glas med sommerbær og crunch.
 
Opskrift: Lone Kjær
Foto: Bjørn Jakobsen 
 

Rugbrødssnitter med æg og trøffel 

Røræg med rugbrød

Ingredienser: 
4 ristede rugbrødssnitter,
2 æg,
1 spsk fløde,
lidt smør,
salt,
peber,
1 spsk hakket trøffel (fra dåse)
 
Fremgangsmåde
Pisk æggene sammen med salt, peber og fløde.
Smelt smørret på en lille pande og kom æggemassen på.
Skrab med en spatel, til æggene er færdige uden at være tørre.
Servér dem på de ristede rugbrødsnitter, drysset med peber og trøffel. 
 
Opskrift: Beagle Iuel- Brockdorff
 

Baguette med ost og persille 

 
2 baguetter
2 x 15 min. + hæve- og bagetid
 
Ingredienser: 
25 g gær
2½ dl vand
1 spsk. honning
1 spsk. salt
1 dl hørfrø
Ca. 6 dl god hvedemel
 
Fyld:
100 g lagret ost
1 bdt. persille
 
Fremgangsmåde 
Smuldr gæren i en skål.
Tilsæt vand og rør gæren ud heri.
Tilsæt resten af ingredienserne og rør det hele sammen til en dej.
Lad dejen hæve overdækket og på køl i 11-12 timer.
Del dejen i to og rul forsigtigt hver del ud i et rektangel.
Skær osten i skiver og læg den i en stribe midt på dejen på den lange led.
Klip persille over og fold derefter siderne ind over osten og form til baguetter.
Læg baguetterne med sammenføjningen opad på en bageplade beklædt med bagepapir.
Drys lidt mel over og lad brødene efterhæve i cirka 30 min.
Sæt imens ovnen på 250°.
Bag baguetterne midt i ovnen i 15-20 min., til de er gyldne og gennembagte.
Tag ud af ovnen, læg et viskestykke over og lad dem afkøle på en rist.
 
Opskrift: Åsa Swanberg
Foto: Malou Holm