Lasagne med kylling og spinat

Et stykke lasagne med rød peberfrugt

Hvis du er lidt træt af den klassiske lasagne med kødsovs, bør du prøve denne opskrift med kylling. Lasagnen indeholder selvfølgelig stadigvæk en lækker cremet ostesovs!

4 pers.

Ingredienser til lasagne med kylling og spinat: 

Kødsauce:
450 g kyllingebryst eller inderfilet/brystfilet
1 spsk. olivenolie
1 løg
2 cm rød chili
3 fed hvidløg
1 håndfuld frisk timian
3 gulerødder
1 rød peberfrugt
6 blommetomater
1 dåse hakkede tomater
2 tsk. salt
½ tsk. peber
 
Ostesauce:
100 g cashewnødder
75 g parmesan
1 tsk. friskrevet muskatnød
1 tsk. salt
100 g frisk spinat
2½ dl madlavningsfløde 7 % eller kokosmælk
 
Endvidere:
150 g friske fuldkornslasagneplader 
½ dl rasp
 
 

Fremgangsmåde

Skær kyllingekødet i strimler.
Opvarm olien i bunden af en stor gryde, og brun kyllingestrimlerne.
Hak løg, chili, hvidløg, frisk timian og gulerødder helt fint (brug evt. en minihakker).
Tilsæt det til gryden, og lad det svitse med, indtil løgene er gennemsigtige.
Skær peberfrugten og tomaterne i tern, og kom dem i gryden.
Tilsæt hakkede tomater, og bring gryden i kog.
Smag til med salt og peber, og lad så gryden simre.
Tænd ovnen på 200°.
Lav ostesaucen ved at blende alle ingredienserne sammen i en minihakker eller en blender.
Smag til med salt.
Saml nu lasagnen.
Start med et lag kødsauce, derefter plader og til sidst ostesauce osv.
Drys til sidst rasp over toppen.
Bag lasagnen i 20-25 min., til den er gylden