Lakselasagne med rejer og dildbechamel

Lakselasagne er et lækkert alternativ til den klassiske oksekødslasagne

Lakselasagne er et lækkert alternativ til den klassiske oksekødslasagne. Rejer, dild og frisk spinat runder smagen af.

4-6 pers.
Tid: 45 min. + ovntid

300 g fersk laks
500 g frisk spinat
150 g rå tigerrejer
150 g kogte og pillede muslinger

Bechamelsauce:
40 g smør
40 g mel
¾ l sødmælk
Revet skal af 1 usprøjtet citron
Salt og (hvid) peber
En lille potte dild, finthakket
Pastaplader, evt. friske

Sådan laver du lakselasagne:

Damp laksen, så den stadig er let transparent i midten, ca. 7 min. Fjern skindet, del kødet i flager og sæt det til side.
Kom spinaten i et dørslag og hæld kogende vand over, så bladene netop falder sammen. Pres vandet ud. Sæt det til side.
Smelt smørret i en gryde og hæld melet ved. Pisk det godt, uden det bruner. Hæld mælken ved og bring saucen i kog, mens du konstant pisker. Tag den af varmen og smag til med citronskal, salt og peber, når saucen er tyknet og ikke længere smager af mel. Vend dilden i.
Tænd ovnen på 180°.
Spred 1/3 af saucen ud på bunden af et ovnfast fad. Læg halvdelen af spinaten på, så halvdelen af laksen, rejerne og muslingerne. Læg pastaplader på og kom halvdelen af den tilbageværende sauce over. Top med resten af spinaten, laksen, rejerne og muslingerne. Læg pastaplader på og top med den sidste sauce.
Bag lasagnen i 20-25 min., til den er gylden.

Hvis du ikke er til lakselasagne så er den klassiske lasagne er nu også dejlig. Prøv denne her