Kødboller med lam i tomatsauce med ris og salsa

Kødboller med lam i tomatsauce

Kødboller med lam i tomatsauce med ris og salsa er et lækkert alternativ til kødboller med gris eller okse.

Kødboller af lam i tomatsovs

Tid: 35 min.
4 pers.
 
500 g hakket lammekød
4 fed hvidløg 
Saften af ½ citron
½ dl hakket persille
Salt og peber
2 dl tomatjuice
2 dl kødbouillon
½ dl fløde
2 tsk. tandoorikrydderi
Olivenolie
1 stor banan
1 hakket rødløg
4 dl yoghurt naturel 
1 tsk. honning
4 spsk. hakket mynte
½-1 agurk
Cayennepeber
 
Tilbehør: Ris
 

Kødboller med lam tilberedes sådan her:

Bland kødet med 2 fed hakket hvidløg, citronsaft, persille, 1 tsk. salt og ½ tsk. peber. Form farsen til kødboller.

Kog tomatjuice og bouillon ind til halv mængde. Tilsæt fløde og tandoorikrydderi. Lad det småsimre nogle min. 

Steg kødbollerne i olien i ca. 8 min. og læg dem i den varme sovs.

Salsa 1: Mos bananen og bland den med halvdelen af det hakkede løg, 1 fed hakket hvidløg, 2 dl yoghurt, honning og 2 spsk. hakket mynte. 

Salsa 2: Flæk agurken, fjern kernerne og skær den i små tern og bland dem med de 2 sidste dl yoghurt, den anden halvdel af det hakkede løg, det sidste hvidløg og 2 spsk. mynte. Smag til med cayenne. 

Servér med ris til.