Tomatchutney

Her får du opskriften på en skøn tomatchutney - brug den til skinke, røget kød, laks og æggeretter.

Ingredienser til tomatchutney:

CA. 1 LITER
500 g modne tomater
1 stort løg
1 stort æble
1 stk. tørret ingefær
1 tsk salt
3 strimler skal af øko-citron
1 tsk Colmans sennepspulver
1 dl eddike
275 g farin
1 spsk tomatpuré

Fremgangsmåde:

Skold og flå tomaterne.

Skær tomater, løg og skrællet æble i små terninger og hæld dem i en gryde med det øvrige - rør sennepspulveret ud i eddiken først.

Lad chutneyen simre under låg i ca. 30 min. Rør rundt indimellem.

Hæld chutneyen på skoldede glas og opbevar på køl i op til ca. 3 uger.

God som tilbehør til skinke, røget kød, laks og æggeretter.

LÆS MERE: Brug alle dine tomater - 6 lækre opskrifter med tomater