Tærte med svampe

Denne tærte har en tyk bund. Så er den lettere at sidde og balancere med, hvis man tager den med på skovtur.

TID: ca. 1 time 4 pers. til frokost eller 2 pers. til aften

Dej:
175 g mel
75 g blødt smør
75 g smørbar gedeost eller friskost

Fyld:
600 g blandede svampe, fx kantareller og champignon
3 æg
125 g smørbar gedeost eller friskost
75 g revet ost, fx cheddar
1 tsk timian
Nålene fra 1 stilk rosmarin

Hæld mel, smør og friskost i en foodprocessor og kør, til dejen har samlet sig. Hvis man ikke bruger foodprocessor, æltes mel, smør og gedeost sammen til en dej. Lad dejen hvile ½ time på køl.

Tænd ovnen på 180 grader. Rul dejen ud og læg den i et tærtefad på 22 cm. Forbag tærten i 8 min.

Rengør svampene og skær de store ud, så alle bliver nogenlunde lige store. De skrumper meget under stegningen, så de bør ikke blive for små. Svits svampene på en tør pande i 10-15 min., til vandet er fordampet.

Pisk æggene sammen med gedeosten og rør timian og hakket rosmarin i. Læg svampene i tærten og hæld æggeblandingen over. Bag tærten færdig - det tager ca. 25 min.

Prøv også:

Blomkålssuppe

Småkager med nødder

Flere frokostretter