Suppe på selleri med sprød parmaskinke og timian

Suppe på selleri med sprød parmaskinke og timian

En varmende suppe er lige det, der er brug for i disse dage, hvor kulden har taget til. Selleri giver en cremet konsistens, mens den sprød parmaskinke en en god og salt kontrast. Server et lækkert surdejsbrød til - så har du en god og mættende aftensmad.

Denne mættende suppe er klar på 40 min., og opskriften rækker til to personer.

Du skal bruge:

1 løg

1 fed hvidløg

1 spsk. olivenolie

2-3 timiankviste

400 g skrællet knoldselleri i tern

½ liter hønsebouillon

2 dl sødmælk

Salt, friskkværnet peber

2 skiver lufttørret skinke

150 g groft brød

Trænger du virkelig til at få varmen? Prøv denne fantastiske suppe a la chili con carne!

Sådan gør du:

Hak løg og hvidløg og sauter i olivenolie til løgene er klare, men uden at de tager farve. Tilsæt timian og knoldselleri i tern og sauter endnu nogle minutter.

Kom bouillon ved og lad suppen koge for svag varme i 30 min.

Kasser timiankvistene og blend suppen med mælk.

Kom suppen tilbage i gryden, varm op og smag til med salt og peber.

Læg skinken på en bageplade og steg den sprød under grillen i ovnen – hold øje med, at den ikke bliver brændt.

Server suppen rygende varm med lidt timian samt sprød skinke på toppen sammen med groft brød.

 

Energi pr. person: 442 kcal.

Fordelt på: fedt 30 %, protein 19 %, kulhydrat 51 %

Fem supper til de kolde måneder