Stegt flæsk med det hele

Betina Hastoft

Der er mad – og så er der de retter, vi altid vender tilbage til eller som bare er blevet klassikere. Stegt flæsk er en af dem.

Der er retter, der aldrig går af mode. F.eks. stegt flæsk med persillesauce. Her får du sommerklassikeren i en ny udgave – med et fint alternativ til den opbagte sauce.
Mange af de ”gode, gamle” retter er i den federe afdeling, men med få kneb kan de gøres lidt mere moderne og stadig smage, som dengang mor var ung.

Mette Blomsterbergs hindbærsnitter er superhittet her på soendag.dk

Stegt flæsk med det hele

Det tager 40 min,. at tilberede rette, og der er til 4 pers.

800 g stegeflæsk
Salt, friskkværnet peber

ANISSYLTEDE RØDBEDER:
½ kg små rødbeder
¼ l æblecidereddike
200 g sukker
1 stjerneanis

PERSILLEOLIE:
1 bdt. persille
3 dl rapsolie

Sauce:
½ l piskefløde
Saft fra 1 citron
1 tsk. revet muskatnød

TILBEHØR:
700 g nye kartofler
1 citron
2 spsk. olivenolie
4 stilke bredbladet persille
Evt. skovsyreblomster

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180°.
Fordel flæsket på en bageplade med bagepapir, steg det gyldent i ovnen og vend det, så det bliver gyldent på begge sidder. 
Læg det på et stort fad og drys med salt.
Skræl og skær rødbederne i skrå stykker og kog dem møre i vand – det tager ca. 30 min.
Kog en lage af eddike, sukker og stjerneanis og hæld den over rødbederne. 
Skyl og blend persille og olie godt sammen og sigt det, så den grønne olie gemmes.
Kog piskefløde op og pres citronen ud heri. Kog op igen, smag til med muskat, salt og peber.
Kog kartoflerne og mos dem let sammen med olie, citronsaft, salt og peber med en gaffel. 
Anret flæsket imellem kartoflerne med den lyse sauce i midten. Dryp med persilleolie, pynt med persille og evt. blomster og servér de syltede rødbeder til.

Her får du fire andre klassikere

Kylling danoise med rabarberkompot

Tartelet med kylling

Rødgrød

Mørbradgryde