Sprængt oksespids-bryst

Så er der sommermad: Mørt, sprængt oksekød, milde nye sommergrøntsager og en halvskarp peberrodscreme til

Så er der sommermad: Mørt, sprængt oksekød, milde nye sommergrøntsager og en halvskarp peberrodscreme til



Sprængt oksespids-bryst
Tid: Ca. 3 timer


Ingredienser

Gør det selv

Du kan selv sprænge kødet ved at lægge det i en blanding af 1 dl salt og 1 spsk sukker i 2 døgn i køleskabet, inden det koges. Så er der sommermad: Mørt, sprængt kød, milde nye sommergrøntsager og en halvskarp peberrodscreme til.

1-1½ kg sprængt
oksebryst
2 gulerødder
1 løg i kvarte
¼ knoldselleri
2 stilke persille
2 laurbær
10 peberkorn


Fremgangsmåde

Kødet kan evt. tilberedes dagen forinden og serveres koldt med lune grøntsager og kold porre/peberrodscreme.

Kom oksebrystet i en gryde og dæk det med vand. Kog kødet op og fjern urenheder med en ske.

Rens de øvrige ingredienser, kom dem i gryden og lad det hele småkoge under låg i 2½-3 timer.

Prik i kødet med en gaffel og mærk om det er helt mørt.

Tag det op af lagen og skær det i tynde skiver.


Hvad synes du om denne opskrift?

Giv et antal stjerner oppe i venstre hjørne og/eller kommentér og bidrag til opskriften i kommentarfeltet forneden.


Nedenfor kan du se alle vores forslag på lækre retter til Sankthans. Velbekomme!

Sprængt oksespidsbryst med sommergrønt og porre-peberrodscreme

Sprængt Okse-
spidsbryst
Sommergrønt Porre og
Peberrodscreme




Laksetartar og grillede jomfruhummerhaler med kryddersmør

Laksetartar med
avocadocreme
Grillede jomfru-
hummerhaler
Kryddersmør



Sparkling rose med blomstrende isterninger

Blomstrende
isterninger
Sparkling
rose



Sommerdeserter til sankthans

Minimuffins
til bålet
Sommerbær
med creme