Schnitzel med ovnstegte rodfrugter og salat af bønner

schnitzel rodfrugter bønner hverdagsmad

Schnitzel er en hurtig og dejlig hverdagsret, og med denne opskrift får du brugt de mange rodfrugter, der er i supermarkedet lige nu. Velbekomme!

Tid: Ca. 35 min.

Det skal du bruge:

Ca. 600 g blandede rodfrugter

Olivenolie

250 g bønner, gerne blandede

Salt, peber

1 spsk. citronsaft

½ spsk. dijonsennep

1 løg

1-1½ dl soltørrede tomater i olie­marinade (drænet)

2-4 skinkeschnitzler, afhængig af størrelse

Er du mere til paneret schnitzel - så prøv denne skønne ret!

Sådan gør du:

Varm ovnen op til 220°. Skrub rodfrugterne rene og skær dem i mindre stykker. Læg dem på en bageplade med bagepapir, dryp lidt olie over og vend dem rundt. Steges midt i den varme ovn i 25-30 min. og vendes efter ca. 15 min., hvor de også krydres med salt.

Nip bønnerne og kog dem møre, men så de stadig har bid, i letsaltet vand. Hæld dem i et dørslag og spul med koldt vand.

Rør citronsaft og sennep sammen og tilsæt 2-3 spsk. olie under omrøring og rør, til dressingen samler sig. Smag til med salt og peber.

Vend dressingen med bønner, hakket løg og snittede soltørrede tomater.

Dup schnitzlerne tørre og brun dem kort i lidt olie ved høj varme. Krydr med salt og peber. Dæmp varmen og steg yderligere 1-1½ min. på hver side.

Servér kødet med grøntsager og salat.

Sådan bruger du vinterens rodfrugter