Porcheret æg på grillet grønt med kylling

Opskrift: Nem påskeopskrift der giver den traditionelle påskefrokost et lille tvist

Pocheret æg på grillet grønt med kylling (Tid: 35 min.)

Ingredienser
(4 pers.)
4 kyllingebryster evt. med skind
Olivenolie
Salt
1 bdt. grønne asparges
250 g grønne bønner
1 spsk lys eddike + 4 dryp
4 friske æg
Karse

LÆS MERE: Få inspiration til flere lækre opskrifter med æg til Påskebordet, SØNDAG har samlet 5 skønne af slagsen, se dem her

Fremgangsmåde
Dup kyllingekødet tørt med køkkenrulle, smør det med olivenolie og drys med salt.

Steg kyllingebrysterne på panden i 5-7 min. på hver side, begynd med skindsiden. Lad dem hvile på panden i 5 min.

Knæk den nederste, træede del af aspargesene og nip enderne af bønnerne. Kom begge dele i saltet vand og kog dem i 3 min. Hæld vandet fra og lad dem tørre.

Rist grøntsagerne og evt. kyllingeskindet på en pande i olivenolie.

Sæt en gryde over med rigeligt vand og 1 spsk eddike. Slå et æg ud i en kop og dryp med lidt eddike. Rør kraftigt rundt i vandet, så der dannes en hvirvel. Hæld forsigtigt ægget ned i midten af gryden, så ægget drejer om sig selv, og hviden samles om blommen. Pochér hvert æg i 3-4 min., tag det op og læg det i iskoldt vand i 10 sek.

Anret de lune æg på grillet grønt med kylling og pynt med karse.

LÆS MERE: Er du tosset med asparges? Prøv også denne forårsinspirerede opskrift med rå laks, asparges og wasabicreme af den skønne smørrebrødsdronning Ida Davidsen