Ølbraiserede svinekæber

ølbraiserede svinekæber

Svinekæber skal ikke have ret meget andet end lidt grøntsager, lidt væske og så masser af tid - så har du den lækreste vinterret at sætte på bordet. Her braiserer vi svinekæber i god øl og æblemost - resultatet er en vidunderlig mør ret, der kalder på en luftig kartoffelmos.

Læg svinekæberne i en gryde, så klarer tiden resten - og du kan servere det møreste, mest velsmagende stykke svinekød, der findes. Kæberne er seje i fersk tilstand, fordi grisen bruger dem hele tiden, men i kødet gemmer sig stor smag. Server en luftig kartoffelmos til simreretten og måske en sprød salat med kål. Opskriften er til 2 sultne personer, og den tager ca. 1 time og 45 min. at lave.

Du skal bruge:

4-6 afpudsede svinekæber (bestilles evt. et par dage i forvejen)

Olivenolie og smør

Salt og peber

1 løg

1 gulerod

2 skiver knoldselleri

1 øl, 33 cl

1 dl æblemost

Majsstivelse

Akaciehonning

Tilbehør: Kartoffel-sellerimos og stegte svampe

Prøv også denne sunde ret med svinekæber

Sådan gør du:

Dup kæberne tørre og brun dem i lige dele olie og smør. Krydr med salt og peber. Tag dem op af gryden.

Hak eller skær løg, gulerødder og selleri i små tern og sauter dem i ca. 5 min. Tilsæt kæberne og hæld øl på. Fyld op med æblemost, så det lige dækker, og varm op til kogepunktet. Lad retten simre ved svag varme i ca. 1½ time, til kæberne er supermøre.

Tag kæberne forsigtigt op med en hulske. Kog væsken lidt ind, si den og jævn let med majsstivelse udrørt i lidt vand. Smag til med honning, salt og peber. Læg kæberne tilbage i saucen og server med mos og stegte svampe.

Du kan også varme dig på en af disse skønne vintersupper:

Et udvalg af supper til efteråret og vinteren