Nigiri og Sashimi

Nigiri betyder »klemme med fingrene«, og det er, hvad man gør, når man laver disse populære sushistykker.

Onsdag d. 25. januar 2012 - af Julie Hey, Foto: Bjørn Jakobsen


Nigiri

Ingredienser Fremgangsmåde
Sushiris (se opskriften på her)
Risvineddike
Laks
Tun
Hvidfisk evt. hellefisk eller kingfish
Wasabi
Tang til pynt













Skær den friske fisk ud i 4 mm tykke
skiver på 2 x 5 cm.

Gør fingre og håndflader våde ved at
dyppe dem i vand tilsat lidt risvineddike.

Tag en klump ris op i hånden og klem
forsigtigt sammen til en lille pølse på ca.
2 x 4 cm.

Tag et stykke fisk i den anden hånd, smør
den med lidt wasabi og læg fisken med
wasabi mod risen.

Tryk den let i hånden, så ris og fisk samles.

Klip evt. en lille strimmel af en tangplade og
vikl den rundt om fisk og ris.

Fugt enderne på strimlen og luk den under risen.


Sashimi

Skær rå frisk fisk i tynde skiver og pynt
med ørred-, lakse- og stenbiderrogn
samt friske krydderurter.

Rens munden med syltet ingefær
mellem hver slags fisk.

(se evt. opskriften her)


Her får du en komplet guide til, hvordan du derhjemme kan lave frisk og lækker sushi.

Sushiris Temaki med fangst Nigiri og Sashimi Tempurarejer
Inside-out tunrulle California
deluxe rulle
Røget lakserulle Rap and i rispapir
Edamame-
bønner
Gari - syltet ingefær Sushi-kit


SØNDAGs shop