Moussaka - vegetarisk opskrift

Dette er en kødfri moussaka med grøntsager i lag med grønne linser. Så du kan roligt bruge denne opskrift på moussaka, når du får en vegetar på besøg.

Moussaka er en af de bedst kendte græske retter, og traditionelt tilberedes moussaka med lam, men også ofte med hakket oksekød, samt bl.a. aubergine og kartoffel.

Spar i øvrigt på olien, når du steger aubergineskiverne - nøjs med at pensle dem med olie, for de kan suge uanede mængder olie, hvis du bare smider dem på panden.

Opskrift på vegetarisk moussaka

Tid: Ca. 1 time.
2 pers.

Det skal du bruge til vegetarisk moussaka
100 g grønne linser
1 aubergine
1 løg
2 fed hvidløg
Olivenolie
1 stor tsk smør
1 stor tsk mel
Ca. 1½ dl mælk
½-1 rød peber
15 g bløde soltørrede tomater
1 dåse hakkede tomater
Salt, peber
Oregano
1 æggeblomme
Revet muskatnød
Ca. 1 dl revet parmesanost

Her får du endnu en vegetar-opskrift: den indiske snack samosa, som er perfekt som forret

Sådan laver du vegetarisk moussaka
Kog linserne i 15 min. i dobbelt vand i forhold til anvisningen på pakken. Hæld i en sigte.

Skær auberginen i skiver, pensl med olie og steg dem gyldenbrune på en pande. Skær løg og hvidløg i skiver og steg dem også på panden.

Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Bag op med mælk og afkøl let.

Læg aubergineskiver, løg og hvidløg, linser, peberfrugtstrimler og soltørrede tomater i lag med hakkede tomater i et ovnfast fad. Drys med salt, peber og oregano mellem lagene. Afslut med aubergine.

Rør æggeblommen i den lidt afkølede bechamelsauce sammen med lidt salt, peber, muskat og revet ost. Hæld saucen over auberginerne og sæt fadet med moussaka i ovnen ved 200 grader i 35-40 min.

Server din vegetariske moussaka straks evt. grøn salat til.

Vil du gerne lave en mere traditionel græsk moussaka, får du her en opskrift på græsk moussaka med oksekød