Moderne smørrebrød

Smørrebrød er så dansk som noget. Rugbrød med godt pålæg og pynt i generøse mængder er det, der skal til, men i de senere år er der dukket en ny variant af det klassiske smørrebrød op – nemlig smushi. Her får du en smagsprøve.

Smushie er smørrebrød i hapserstørrelse, det er en bid højtbelagt luksus, så der skal selvfølgelig lidt flere små originale bidder rugbrød eller lyst brød til for at blive mæt.

Skal rugbrød til dit smørrebrød i køleskabet eller bliver det tørt?

Brug fantastien og lav dine smushies - iøvrigt en sammensætning af ordene smørrebrød og sushi, altså de små mundrette stykker med ris og fisk - og byd på en frokost ud over det sædvanlige.
De traditionelle stykker smørrebrød er heldigvis også stadig et hit på frokostbordene og frokostrestauranterne.

Få 20 suveræne stykker smørrebrød fra smørrebrødsdronningen Ida Davidsen

Smørrebrød med rullepølse og skysalat

Det tager 10 min. at smørre de 4 små madder

½ rødløg
50 g kraftsky
½ dl kapers
½ spsk. olivenolie
Salt, peber
4 skiver rugbrød
Gammeldags eller jydefedt
4 skiver røget rullepølse
2-4 stk. flæskesvær

Pil og skær rødløget i små terninger.
Skær skyen i terninger og vend den forsigtigt med rødløg, kapers, olivenolie, salt og peber.
Halvér brødet, smør det med fedt og anret med en rullet skive rullepølse, skysalat og knust flæskesvær.

Få fire klassiske stykker smørrebrød med fiskepålæg her

Fersk laks med wasabicreme

Krebsehaler med dildmayonnaise

Røget laksetatar med rævesauce

Røget hellefisk med farvet pynt