Luciabrød

Tirsdag d. 1. december 2009 - af Louise Dandanell Ørsted

Ca. 12 stk.

Tid: 15 min. + evt. formning, hævning og bagning

3 dl mælk
25 g gær
75 g smør
75 g sukker
½ g hele safrantråde, stødt til pulver i morteren
500 g mel

Pynt:
Rosiner
Sammenpisket æg

Lun mælken til den er fingervarm. Rør gæren ud i lidt af mælken og hæld resten af mælken i.

Smelt smørret, afkøl det og hæld det i sammen med sukker og safran.

Ælt mel i, til dejen er smidig og slipper bordet.

Lad dejen hæve overdækket, på et lunt sted i 45 minutter.

Form ca. 12 boller eller figurer som vist på foto, pynt med rosiner og pensl med æg.

Lad dem hæve yderligere 20 minutter.

Opvarm ovnen til 220 grader.

Bag luciabollerne 8-12 minutter i den varme ovn.

SØNDAGs shop