Lækre rejer

Betina Hastoft

De er magre, smager godt og kan anvendes på mange måder – der er faktisk mange grunde til at spise rejer.

Mange forbinder primært rejer med retter som rejecocktail og rejesalat, og det er synd for de lækre, mildtsmagende skaldyr er også fine i varme middagsretter som f.eks. wokmad og som fyld i salater, tarteletter og som pizzatopping.
Rejer er fin kilde til protein og mætter dermed godt. Og modsat proteinet i kød og mejeriprodukter er rejer og skaldyr også fulde af omega-3-fedtsyrer, som beskytter mod hjerte-kar-sygdomme.
Vælg rejer med det blå ”MCS”-mærke, som er din garanti for, at rejerne er fanget bæredygtigt, dvs. man beskytter både havmiljøet og fiskebestanden.

Så tit skal du spise fisk

Rejer i kokossauce

Det tager 15 min. at tilberede retten - og der er nok til 4.
24 store rejer

2 spsk. solsikkeolie
1-2 spsk. rød karrypasta
4 dl kokosmælk
30 g kokosmel
Frisk koriander
1 lime, økologisk eller
ikke overfladebehandlet
Salt, peber
Evt. ris

Sådan gør du:
Pil rejerne og steg dem i olie på en sauterepande i 2 min. på hver side.
Hæld dem i en skål.
Kom karrypasta og kokosmælk på panden og lad det koge ind i 5 min.
Tilsæt kokosmel, hakkede krydderurter og limesaft.
Hæld rejerne i kokossaucen og smag til med salt og peber. Pynt med limeskal og hakkede krydderurter og servér evt. med kogte ris.   

 

Avocadodip med grillede rejer

Rejer på spyd med citron og ingefær

Marinerede rejer på spyd

Sprødstegte rejer med avocadosalsa

 

Små fjordrejer er en stor delikatesse bl.a. serveret med blødkogt æg, rejebisque og svampe

 

De små fjordrejer er en stor delikatesser – bl.a. serveret med blødkogt æg, rejebisque og svampe

http://www.soendag.dk/opskrifter/forretter/fjordrejer-med-bloedkogt-aeg-rejebisque-og-svampe