Kyllingetarteletter

Bjørn Jakobsen

Brug kyllingeinderfilet i tarteletter - få opskriften her

Opskriften er til 4 personer

Tid: 30 min.

Ingredienser:

1 skalotteløg

350 g kyllingeinderfileter

½ spsk + 20 g smør

20 g mel

1 dl mælk

Salt, peber

Revet muskatnød

1 bdt asparges 

1 bdt forårsløg

1 dl friske ærter

8 tarteletter 

Krydderurter, evt. ærteskud

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180 grader.

Pil skalotteløget og hak det fint.

Brun inderfileterne og skalotteløget i smør.

Tilsæt 1½-2 dl vand, og lad inderfilet-erne simre i vandet i et par min. på hver side.

Tag panden af varmen og lad fileterne trække i lagen. 

Smelt resten af smørret i en gryde og sigt melet i under omrøring.

Tilsæt stegevandet og mælk og kog op under omrøring, så melet udjævnes.

Spæd evt. til med mælk eller vand og smag til med salt, peber og revet muskatnød.

Bræk den nederste, trevlede del af aspargesene og rens forårsløgene.

Skær asparges og forårsløg i skiver.

Del inderfileterne i mindre stykker, og kom dem, asparges, forårsløg og ærter i saucen. 

Varm tarteletterne i ovnen i et par min.

Fordel fyldet i dem og pynt med krydderurter.  

GALLERI: Danske nationalretter