Krondyrmørbrad med orange tranebærkompot

Krondyrmørbrad med orange tranebærkompot

Hovedret til gæstemenu med vildt - så bliver det ikke vildere: krondyrmørbrad med citronstegte kartofler og kantareller.

Hovedret til gæstemenu med vildt - så bliver det ikke vildere: kronhjortemørbrad med citronstegte kartofler og kantareller.

Krondyrmørbrad med orange tranebærkompot (Tid: 40 min.)
 

Ingredienser Fremgangsmåde
3-4 kronhjortemørbrad,
à 250 g
Salt, peber
1 spsk smør
400 g kartofler
300 g kantareller
2 spsk smør
1 øko citron

Tranebærkompot:

1 øko appelsin
300 g tranebær
1½ dl sukker

 

Tænd ovnen på 220 grader.

Afpuds kødet for sener, drys med salt og peber,
læg det i et smurt ovnfast fad og steg det i ovnen i 20 min.

Tag kødet ud af ovnen og lad det hvile i 10 min.

Kog kartoflerne møre i letsaltet vand i 10 min.

Riv appelsinskallen med et juliennejern og pres ca. 1 dl saft.

Skyl tranebærrene og kog dem i en gryde med sukker samt appelsinskal og -saft til en grov kompot i ca. 10 min.

Tilsæt evt. mere sukker, hvis du ønsker den sødere.

Rens kantarellerne og skræl citronen med et juliennejern.

Steg kartoflerne i smør og citronskal på panden i et par min., inden kantarellerne tilsættes og steger let med.

Server skiver af kronhjortemørbrad med citronstegte kartofler, kantareller og hjemmelavet tranebær-kompot.