Klassisk mørbradgryde

Klassisk mørbradgryde

Den klassiske mørbradgryde med cocktailpølser, bacon og paprikasauce smager lige så godt i dag som den gjorde tilbage i 70’erne

Mørbradgryde med paprikasauce og cocktailpølser har noget 60'er- og 70'er-nostalgi over sig - men det skal ikke forhindre os i fortsat at servere den lækre gryderet - for klassiske danske ret smager stadig dejligt.

Denne opskrift på mørbradgryde er til 3 til 4 personer, da der er brugt en hel svinemørbrad, men du kan eventuelt lave en lidt mindre portion - eller komme resten af din gryderet i fryseren til en anden dag.

Det skal du bruge til klassisk mørbradgryde

4 skiver bacon
1 løg
1 tsk smør
1 svinemørbrad
200 g cocktailpølser eller 3 bayerske pølser
2 tsk mel
2 tsk paprika
1 stor spsk tomatpuré
Ca. 3 dl vand eller tynd bouillon
1 dl fløde
Salt, peber

Er du vild med mørbradgryde? Her får du 9 forskellige opskrifter med mørbrad

Sådan laver du klassisk mørbradgryde

Skær baconen i bjælker og hak løget. Svits begge dele i smør i en stegegryde.

Afpuds mørbraden og skær den i bøffer, som trykkes med håndroden. Læg dem i gryden og brun dem lidt sammen med pølserne.

Rør melet i sammen med paprika og tomatpuré og tilsæt væden.

Rør rundt, så det hele bliver rørt ud - tilsæt mere væde, hvis det er nødvendigt, og kog din mørbradgryde 4-5 min. Rør fløden retten og smag til.

Kog risene eller tilbered kartoffelmosen - og server til din mørbradgryde.

En retro-ret som klassisk mørbradgryde kalder på en anden retro-dessert: citronfromage! Få opskriften på Camilla Plum citronfromage her

Hvad du vil servere til din mørbradgryde er helt op til dig. Mange serverer enten ris eller kartoffelmos, når de skal have mørbradgryde.

På samme måde skal det heller ikke nødvendigvis være svinemørbrad der bruges i denne opskrift på klassisk mørbradgryd. Man kan sagtens bruge mørbrad fra andre dyr end svinet, når man laver mørbradgryde.
Dog er svinemørbrad en billigere udskæring, og egner sig derfor godt til denne opskrift på mørbradgryde.