Kartoffelsalat med kylling, ærter og avocado

"Brug knolden" er navnet på Kartoffelpartnerskabets nye kampagne, der kører i hele 2010 og skal få os til at spise flere kartofler. Jeg undrer mig over, at det skulle være så svært. Kartofler smager jo fantastisk, har et hav af anvendelsesmuligheder, og så er de oven i købet både klimavenlige og sunde.

Torsdag d. 22. april 2010 - af Lone Kjær Foto: Bjørn Jakobsen

Jeg elsker kartoffel­salater og allerhelst dem med masser af fyld. Jeg serverer denne salat som en selvstændig ret - gerne til frokost, men den er også suveræn på en buffet.

TID: Ca. 30 min. Til 4 personer

Det skal du bruge:

1 pakke kyllingebrystfilet uden skind og ben, 250 g
½ l bouillon
Et par kviste persille
800 g nye kartofler
100 g frosne ærter
1 avocado
Saft af ½ citron
1 bundt forårsløg
1 potte brøndkarse
50 g mandler

Dressing:
1 spsk vineddike
1 spsk koldpresset rapsolie
1 spsk sød sennep
1 tsk flydende honning

Tilbehør:
Groft brød, 300 g

1. Kog kyllingebrysterne i bouillon med persille i ca. 8 min. Tag gryden af varmen og lad kødet køle af.

2. Skrub og kog kartoflerne i ca. 12 min., til de er møre.

3. Optø ærterne. Halver avocadoen, fjern stenen og skær avocadoen i terninger. Dryp citronsaft over. Snit forårsløgene.

4. Skær kartoflerne i skiver og vend dem med kylling, ærter, avocado, forårsløg og brøndkarse. Krydr med salt og peber.

5. Rør ingredienserne til dressingen sammen og dryp den over salaten.

6. Rist mandlerne gyldne på en tør pande, hak dem og drys dem over salaten. Server med brød.


Energi pr. person: 650 kcal. Fordelt på: protein 18%, kulhydrat 56%, fedt 26%

SØNDAGs shop