Hjemmelavet sushi: Maki med laks og avocado

Hjemmelavet sushi
Katja Kristoferson

Makiruller er ris og fyld rullet i noritangplader – du har brug for en bambusmåtte til at rulle denne type hjemmelavet sushi.

Kom godt i gang med hjemmelavet sushi

Tag spisepindene frem og byd på spændende retter fra østen.
 
Få flere nemme sushiopskrifter for begyndere her
 
Gode tips
• Husk, at fisk, der skal bruges til sushi og altså spises rå, skal fryses ned i 24 timer inden brug. Spørg evt. fiskehandleren.
 
• Sushistartsæt med måtte, tang, ris og eddike kan købes i supermarkeder.
 
• Dæk op med spisepinde, firkantede tallerkner, bambusdækkeservietter og lakskåle til knasende snack.
 
• Gå på jagt i asiatiske butikker efter snack, pynt og f.eks. også øl og andre drikkevarer.
 

Opskrift på Maki med laks og avocado
Tid: 1½ time

Ingredienser til 16 stk.
1½ dl sushiris
1 spsk riseddike
2 tsk sukker
2 knsp salt
2 ark noritang
1-2 tsk wasabi
 
Fyld:
100 g fersk laksefilet, i strimler
¼ agurk i stave
½ avocado i tynde stave
¼ rød peber, i strimler
 
Omelet til fyld:
1 æg
½ knsp salt
½ tsk sukker
½ tsk soja, gerne japansk, f.eks. Kikkoman
½ tsk rapsolie
 
Tilbehør:
Soja
Wasabi
 

Sådan tilbereder du hjemmelavet sushi

Skyl risene, læg dem i blød i 2½ dl vand i ca. 30 min. og kog dem heri i 15 min. ved svag varme. Lad dem stå med låget i yderligere 5 min. og hæld dem derefter over i en lav, bred skål.
 
Pisk riseddike, sukker og salt sammen og hæld det over risene. Rør det rundt, så det afkøler hurtigt.
 
 
Pisk æg, 1 spsk vand, salt, sukker og soja sammen og steg en omelet i olien. Fold den på midten, afkøl og skær den i strimler.
 
Læg et ark tang med den blanke side nedad på en bambusrullemåtte (eller evt. bagepapir). Bred halvdelen af den kogte ris ud herpå– undgå 2 cm ved den øverste kant. Smør en tynd stribe wasabi midt på risene og læg halvdelen af fyldet ovenpå.
 
Fold tangen over fyldet og rul forsigtigt, men alligevel så hårdt som muligt. Forsøg at holde imod, så fyldet ikke falder frem. Rul til den »rene« kant, pensl med vand og pres den fast, så det bliver en kompakt rulle. Lav den anden rulle magen til. 
 
Pak begge ind i folie og sæt dem koldt til servering. 
 
Skær hver rulle i 8 stykker med en skarp kniv og server med soja og wasabi. 
 
Har du styr på tilbehøret?
 
Vil du have flere opskrifter på hjemmelavet sushi? Så klik dig igennem galleriet her og få flere, lækre opskrifter:

Flere gode opskrifter på hjemmelavet sushi