Helstegt kylling med citrus og rosmarin

Opskrift: Helstegt kylling er skøn vintermad, super nemt at lave og så er denne kylling også spækket med C-vitaminer

Helstegt kylling smager helt fantastisk, og det er nem at lvae helstegt kylling - det meste af tiden passer den jo sig selv.

Du skal ikke være bange for at stege en stor kylling, for hvis du ikke får spist hele med det samme, er resterne fra en helstegt kylling perfekt at genrbuge i andre retter som wok-retter og tærter.

Hvis du ikke spiser den hele kylling samme dag, skal citronen fjernes fra kødet, da det ellers bliver meget bittert.

Helstegt kylling med citrus og rosmarin

Tid: ca. 1½ time inkl. ovnstegning
(4 pers.)

Det skal du bruge
1 kylling
3 fed hvidløg
½ citron, øko eller usprøjtet
Olivenolie
Salt, peber
750 g kartofler
2 røde grape
200 g bacon i tykke skiver
8 stilke frisk rosmarin

LÆS MERE: C-vitaminer er sundt for dig og holder tilmed snuen på afstand - SØNDAG har samlet 5 fantastiske opskrifter med de rene C-vitaminbomber, se alle opskrifterne her

Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader.

Dup den ferske kylling tør.

Pil hvidløg og skær dem og citronen i skiver. Løft skindet på din kylling og læg hvidløg og citron
under. Prop resten ind i din kylling. Gnid den fyldte kylling med olie, krydr med salt og peber og læg den i et stort ovnfast fad på bagepapir.

Rens kartoflerne, skræl dem evt. og skær dem i mundrette stykker.

Skær skrællen af grapefrugterne, fjern kernerne og skær kødet i store terninger. Skær også baconen i terninger. Vend kartofler, grape og bacon i olivenolie og frisk rosmarin. Krydr med salt og peber og læg det rundt om kyllingen.

Steg kylling og tilbehør i ca. 1 time.

En kylling er mør, når man kan løsne et lår.

Servér evt. spinatsalat til helstegt kylling og det stegte tilbehør.

LÆS MERE: En hel kylling giver oftest mad til flere dage, så er du i tvivl om hvad du skal bruge restkødet på, foreslår SØNDAG at du laver denne lækre kyllingesuppe, se opskriften her