Grøntsagslasagne med ricotta

Grøntsagslasagne

Her er en god vegetarisk opskrift på grøntsagslasagne med ricotta. Grøntsagslasagne er nemt lave og en rigtig god ret til en kødfri dag

Jeg har brugt spinat, forårsløg, løg og rød peber i min grøntsagslasagne, men vælg selv. Er grøntsagerne meget hårde, f.eks. gulerødder, skal de skæres i tynde skiver for at blive møre.

Du kan evt. lægge et par rødspættefileter imellem lagene, hvis du synes, din grøntsagslasagne ikke skal være helt vegetarisk.

Grøntsagslasagne med ricotta

2 pers.
Tid: Ca. 1 god time.

Det skal du bruge til grøntsagslasagne med ricotta
1 stor rød peber
2-4 forårsløg
1 løg
Ca. 150 g babyspinat
Olivenolie
Ca. 6 lasagneplader, gerne grønne
100 g ricotta
Salt, peber
Lidt sar eller oregano
Revet grana- eller parmesanost
Bechamelsauce:
1 lille spsk smør
1 lille spsk mel
Ca. 2 dl mælk

Mangler du en anden vegetarisk opskrift ud over grøntsagslasagne? Prøv vegetarisk moussaka - se opskriften her

Sådan laver du grøntsagslasagne med ricotta
Tilbered bechamelsaucen: Smelt smørret i en gryde, rør melet i og bag op med mælk.

Snit peberfrugt, forårsløg og løg og kom i en gryde med 1 spsk olie sammen med spinaten. Svits i ca. 1 min., til spinaten falder lidt sammen.

Fordel lidt ricotta i et ovnfast lasagnefad og læg plader over. Læg grøntsager, plader, ricotta, sar, salt og peber i lag i fadet - afslut med plader. Hæld saucen over, drys med ost og sæt fadet med grøntsagslasagne i ovnen ved 200 grader i ca. 35 min., til din grøntsagslasagne er mør og toppen brun - prøv evt. med en strikkepind.

Lad den færdige grøntsagslasagne stå og sætte sig et minut eller to, og server derefter den rygende varme grøntsagslasagne med ricotta sammen med groft brød og en frisk grøn salat.

Kender du sar?
Denne grøntsagslasagne er krydret med sar, som er nemt at dyrke i sin have. Den fås både som etårig plante, sommersar, og flerårig, vintersar. Spørg på planteskolen.
Begge typer har en kraftig peberagtig smag lidt a la timian og mynte. Det er sjældent muligt at købe den som frisk krydderurt, men specialbutikker har ofte sar som tørret krydderi.

Foretrækker du den klassiske lasagne, så prøv denne opskrift på lækker lasagne

Hvad skal vi have til dessert? Har du ikke fundet ud af det endnu, kan du tage et kig i vores fristende galleri med 10 opskrifter på dejlige desserter: