Grillet kalveflanksteak med ramsløgscreme og blomstersalat

Smuk ret med kun 432 kcal.

TID: 30 MIN. 

Ingredienser:

6 ramsløgsblade

100 g fraiche, 6%

1 knsp. fintrevet citronskal

1 spsk friskpresset citronsaft

Salt, peber

300 g kalveflanksteak

2 fed hvidløg

1 spsk finthakkede ramsløg

Peberblanding

400 g små nye kartofler

Salat af spæde blade, krydderurter og spiselige blomster, f.eks. stedmoder

Prøv opskriften på den lækre forårsløgstærte - nem, hurtig og velsmagende!

Fremgangsmåde:

1. Findel ramsløgene i fraiche med en stavblender og smag til med citronskal, citronsaft, salt og peber.

2. Vend kødet i knust hvidløg, ramsløg, salt og peberblanding og lad det trække lidt.

3. Kog kartoflerne møre i letsaltet vand i ca. 15 min. 

4. Grill kødet 3-5 min. på hver side, afhængigt af tykkelse.

5. Bland en salat af masser af spæde salatblade, krydderurter, ramsløg og spiselige blomster, f.eks. stedmoderblomster.

6. Skær kødet i tynde skiver på tværs af kødtrådene og anret på tallerkenerne sammen med salat, ramsløgscreme og kartofler.

Energi pr. person: 432 kcal.

Fordelt på: protein 36%, kulhydrat 37%, fedt  27%

Vild med bacon? SØNDAG giver dig her 4 opskrifter med den populære ingrediens