Glaseret okseculotte

Glaseret okseculotte. Lækker gæstemad.

En glaseret okseculotte vil fryde dine gæster, og med denne opskrift er der kød nok til 10 personer.

10 pers.
15 min. + ovn- og trækketid

2 okseculotter a ca. 1.400 g
4 spsk. brun farin
1½ spsk. salt
25 g smør
1 dl olivenolie
2 fed hvidløg
6 rosmarinviste

Sådan tilbereder du den glaserede okseculotte:

Tænd ovnen på 175°.
Puds kødet og rids det øverste fedtlag. Rør brun farin med salt og gnid blandingen ind i det ridsede fedtlag. Smelt smørret på panden og brun kødet på alle sider i ca. 3-5 min. Start med fedtsiden. Tag de to stege af panden.
Rør olivenolie med hakket rosmarin og presset hvidløg. Smør kødet ind i krydderolien og lad det marinere i en frysepose i et par timer eller natten over i køleskabet.
Læg stegene i et fad med lidt afstand og stik evt. en lille tandstik i stegens tynde ende. Steg kødet i ovnen i ca. 50 min.
Tag det ud og lad det hvile udækket på køkkenbordet i 20 min.
Skær kødet i tynde skiver fra den spidse ende (den med tandstikken) og næsten til midten. Drej kødet 90 grader og skær videre i tynde skiver.
Servér til en god sommersalat.

Til din okseculotte kan du f.eks. servere denne græske salat.