Gari - syltet ingefær

Japanerne spiser en lille smule Gari - syltet ingefær - mellem hvert stykke sushi, for at rense munden. Her kan du se, hvordan du laver hjemmelavet Gari.

Onsdag d. 25. januar 2012 - af Julie Hey, Foto: Bjørn Jakobsen

Du kan nemt lave din egen syltede Gari, som kan holde sig flere uger i køleskabet. Den er perfekt til sushi - se i øvrigt flere opskrifter på forskellige typer sushi og tilbehør under opskriften.

Det skal du du bruge til syltet ingefær (Gari)

250 g frisk ingefær
¼ tsk salt
1 dl risvineddike
½ dl vand
50 g sukker

Vild med ingefær? Prøv også rejer på spyd med ingefær og citron

Sådan lave du syltet ingefær (Gari)

Skæl ingefæren og skær den i papirtynde
skiver på et mandolinjern eller en skæreplade.

Drys ingefæren med salt.

Kog risvineddiken op med vand og sukker, til
sukkeret er opløst.

Afkøl, hæld den lune lage over ingefæren og
lad den trække i køleskabet i et par dage inden
servering.

Den bliver kun bedre og blødere.

Her får du en komplet guide til, hvordan du derhjemme kan lave frisk og lækker sushi.
 

Sushiris Temaki med fangst Nigiri og Sashimi Tempurarejer
Inside-out tunrulle California
deluxe rulle
Røget lakserulle Rap and i rispapir
 
Edamame-
bønner
Gari - syltet ingefær Sushi-kit