Chokolademarengs

Opskrift: Marengs er utrolig nemme at lave, og så smager de godt - prøv juleversionen med chokolade og pynt

Fredag d. 16. november 2012 - af Julie Hey, foto: Bjørn Jakobsen

Chokolademarengs

Ingredienser
(ca. 40 stk.)
2 æggehvider
¼-½ tsk lys eddike
100 g flormelis
85 g marcipan
½ spsk kakaopulver
125 g mørkt chokolade
Sølvstøv/pulver/konfektkrymmel

LÆS MERE: Vil du have flere konfektopskrifter? SØNDAG har samlet årets 6 bedste konfektopskrifter, se dem her

Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 150 grader.

Pisk æggehviderne stive med eddike og flormelis.

Riv marcipanen og vend den med kakaopulver.

Fold forsigtigt marcipanen med de stive æggehvider og kom dejen i en sprøjtepose. Sprøjt små toppe (som en spiseskefuld) på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 25 min., til de er bagte, afhængig af størrelse. Husk, at de hæver op. Afkøl på en rist.

Smelt chokoladen over vandbad og dyp marengstoppene i chokoladen. Drys med sølvstøv eller anden pynt og lad dem tørre på et stykke bagepapir.

Opbevar marengstoppene i en kagedåse ved stuetemperatur.

LÆS MERE: Vil du have mere inspiration til marengsopskrifter? SØNDAG har samlet en række superlækre marengsopskrifter til dig, se dem her

SØNDAGs shop