Chili con carne med oksetykkam

Chili con carne med oksetykkam

Chili con carne laver vi ofte med hakket kød - især når det skal gå lidt stærkt. Men retten bliver uendeligt meget bedre med skært oksekød, den smager af mere og har et mere autentisk præg. Heldigvis er det præcis lige så nemt som med den hakkede - det er tiden, der gør al arbejdet.

Chili con carne er det helt rigtige på en kold vinteraften - simremad, der passer sig selv og smager forrygende af chili, tomat og mørk chokolade. Perfekt! Og hvis du vil give smagen en ekstra dimension, så tilsæt et skud espresso, når retten er ved at ære klar til servering. Opskriften rækker til 2 personer og tager 1½ time at lave.

Du skal bruge:

Ca. 400 g afpudset oksetykkam i tern, 3 x 3 cm

Olivenolie og smør

1 stort løg

2 fed hakket hvidløg

1 lille grøn peberfrugt

1 ds. hakkede tomater

Ca. ½ dl oksebouillon

½-1 grøn chili (med eller uden kerner)

25 g mørk chokolade min. 70 %

1 ds. kogte kidneybønner (drænet)

Salt og peber

Tilbehør:

Cremefraiche

1 hakket lille rødløg og hakket bredbladet persille.

Skal det gå hurtigt? Så lav denne lyn-chili con carne

Sådan gør du:

Dup kødet tørt og brun det i en gryde i lige dele olie og smør. Tag det op. Sauter hakket løg, til det bliver klart. Tilsæt hvidløg og steg yderligere ½-1 min. Kom nu kød, peberfrugt skåret i tern, tomater, bouillon, hakket chili og hakket chokolade i gryden.

Varm retten op til kogepunktet. Dæmp derefter varmen og lad det hele småsnurre under låg i 1-1½ time, til kødet er godt mørt. Spæd evt. med lidt bouillon undervejs. Tilsæt kidneybønner og varm retten igennem. Smag til med salt og peber.

Tip: Lav dobbelt portion og smid halvdelen i fryseren, så har du hurtig mad en anden dag.

Er du til en varmende suppe? Se her:

Et udvalg af supper til efteråret og vinteren