Burger med bløde løg og vintercoleslaw

Burger

En burger er genial hverdagsmad, og du kan variere den i det uendelige. Her serverer vi en klassisk okseburger med bløde løg og tilbehør af en sprød coleslaw lavet på vinterens bedste kål og en cremet dijondressing.

En burger er nem og hurtig at sætte på bordet på en hverdagsaften. Her kombinerer vi den klassiske oksebøf med karamelliserede bløde løg og en sprød coleslaw - blandet af sæsonens danske kål og rørt sammen med en cremet dressing af dijon og cremefraiche. Ovnstegte kartofler er oplagt tilbehør.

2 pers.

Tid: Ca. 40 min.

Det skal du bruge:

100 g rødkål

2 mellemstore gulerødder

4 grønkålsblade

2 spsk. skyr eller

cremefraiche 18 %

2 spsk. mayonnaise

½ spsk. dijonsennep

Salt og peber

2 løg

Smør og olivenolie

Worcestershiresauce

400 g hakket oksekød

2 burgerboller

Salatblade

Tilbehør: Tomatketchup, evt. mayonnaise og sennep

Lav en anderledes burger - med inspiration fra Italien

Sådan gør du:

Snit rødkålen fint. Skræl gulerødder og riv dem. Rib kålbladene og hak dem fint. Kom det hele i en skål.

Rør skyr, mayonnaise og sennep sammen. Smag til med salt og peber.

Vend med grøntsagerne, og lad det trække lidt.

Pil løgene og skær dem i tynde strimler. Smelt 1 spsk. smør på en pande og steg løgene nogle minutter. Spæd med lidt vand nu og da og fortsæt, indtil løgene er bløde. Tilsæt lidt Worcester­shiresauce og krydr med salt og peber.

Form kødet til to bøffer, som steges i lige dele smør og olie, ca. 4 min. på hver side. Krydr med salt og peber.

Lun brødene og fyld dem med bøf, salatblade, løg osv. Server coleslaw ved siden af.

Kulør på kålen