Andebryst med appelsinsovs og julesalat

Andebryst med appelsinsovs og julesalat

Andebryst hører sig til op mod jul - og her får du en hverdagsegnet opskrift, hvor det lækre kød er ledsaget af appelsinsovs og sprød julesalat. Velbekomme.

Et andebryst er hurtig og lækker hverdagsmad - og med appelsinsovs og sprød julesalat ved siden af får du en snert af jul. Opskriften rækker til 2 personer og tager ca. 35 minutter fra start til servering.

Du skal bruge:

1 stort eller 2 små andebryster

Groft salt og peber

1½-2 dl friskpresset appelsinsaft

½ tsk. revet skal af usprøjtet appelsin

½ dl hønsebouillon

½-1 spsk. honning

¼ tsk. st. koriander

Majsstivelse

1-2 julesalat

½-1 citron

En lille håndfuld hasselnødder

2-4 spsk. hakket persille

Tilbehør: Kartofler

Har du andebryst tilovers? Så lav denne lækre salat fra Anne Larsen

Sådan gør du:

Rids skindet på andebrystet. Dup andebrystet tørt og krydr med salt. Steg det på skindsiden over middelvarme i ca. 5 min. Vend og steg 8 min. på kødsiden og afslut med yderligere 2-4 min. på skindsiden, afhængig af tykkelse. Lad det hvile 5 min., inden du skærer det i skiver på tværs af kødfibrene. 

Kog appelsinsaft og -skal, bouillon, ½ spsk. honning og koriander op i en gryde. Lad det småkoge i 5 min. Jævn med majsstivelse udrørt i lidt vand. Smag til med salt, peber og honning. Sovsen skal være noget sød, da salaten er sur til bitter.

Del julesalat i hele blade. Dryp citronsaft over og krydr med salt og peber. Strø hasselnødder og persille over.

Den gode julefrokost