Tomatsuppe med porrer

Nem og lækker tomatsuppe med porrer

Til 4 personer

TID: 30 minutter

Ingredienser:

1 løg

2 fed hvidløg

2 porrer

2 spsk smør

350 g kartofler

½-1 spsk paprika 

3 dåser hakkede tomater

2 dl fløde

Salt, peber

Fremgangsmåde:

Pil løg og hvidløg og hak dem groft.

Fjern top og bund fra porrerne, skyl og skær dem i skiver. 

Smelt smørret i en stor gryde.

Hæld løg, hvidløg og porrer i og rist i et par min., uden at de tager farve.

Skræl og riv kartoflerne groft.

Kom kartofler, paprika og hakkede tomater i gryden og lad det simre i 10 min.

Blend suppen, tilsæt fløde, kog op og smag til med salt og peber. 

Servér evt. med creme fraiche og ristede porretoppe.

Få mere inspiration til dåsetomaterne her