Sushisandwich

Røget laks på den helt lette og lækre måde

Opskriften giver 12 stk. 

TID: 25 min. + køletid: 30 min.

Prøv SØNDAGs populære lakseruller - få opskriften lige her!

Ingredienser:

2 dl sushiris 

1 avocado     

½ dl creme fraiche 

1 citron

Salt, peber 

8 skiver røget laks, 400 g

Krydderurter evt. kørvel

Vi kender den klassiske rejecocktail - her får du varianten med laks!

Fremgangsmåde:

Tilbered sushirisene efter anvisning på pakken. Lad dem afkøle på køkkenbordet til stuetemperatur. 

Flæk avocadoen, fjern stenen og skrab kødet ud med en ske. Mos kødet i en skål med creme fraiche og smag til med citronsaft, salt og peber. 

Fordel halvdelen af risene i en form på ca. 12 x 20 cm. Pres dem let sammen, evt. med et lille skærebræt. Smør halvdelen af avocadocremen på risene. Fordel den røgede laks over, smør igen med avocadocreme og læg til sidst resten af risene på toppen. Pres 

forsigtigt risene og fyldet sammen. Sæt formen i køleskabet i 30 min. Skær den ud i mindre stykker og pynt med kørvel.  

Laks med sprød polenta - du får opskriften lige her!