Samosa - vegetarisk opskrift

Det kræver lidt behændighed at arbejde med fillodej, men har du først fundet fidusen, kan du få stor glæde af fillodej. Her får en skøn vegetarisk opskrift på indisk samosa med kartoffelfyld.

Fillodej - eller filodej - er butterdejens slanke søster... Og ligesom butterdej kan du bruge fillodej både i det salte og det søde køkken.

Her får du en opskrift med fillodej fra det salte køkken, nemlig en vegetarisk opskrift på indisk samosa. En samosa er en trekantet pakke med med fyld, som oftest er vegetarisk, men også kan være med kød.

Samosa kan serveres som en snack, en let forret, fx med lidt raita som "dyppelse", eller du kan servere samosa som en af retterne i et overdådigt indisk ristaffel.

Samosa - vegetarisk opskrift

Tid: 30 min.
9 stk. samosa

Det skal du bruge til samosa
3 plader fillodej
30 g smeltet smør
500 g kogte kartofler
100 g spinat
2 tsk mild karrypaste
1 tsk sort sesam eller nigella
1 tsk citronsaft
Salt, peber

Prøv at serveres samosa som forret eller tilbehør til indisk Kylling tikka masala. Få opskriften her

Sådan laver du samosa
1. Skær kartoflerne i små terninger og steg dem og spinaten i halvdelen af smørret sammen med karry. Krydr med sesam, citronsaft, salt og peber.

2. Skær hver plade fillodej i 3 lange strimler.

3. Læg en skefuld fyld i venstre hjørne af strimlen og fold den sammen til en trekant. Fold skiftevis mod højre og venstre, til fyldet er pakket helt ind i hele strimlen.

4. Pensl fillodejtrekanten med resten af smørret og bag i ovnen ved 225 grader i ca. 15 min. Samosa serveres lune.

Er du vegetar, og kan du godt lide samosa? Så vil du helt sikkert også kunne lide denne opskrift på sprøde ruller med agurkesalsa

Hvad skal desserten være? Få inspiration til din dessert i galleriet nedenfor:

10 opskrifter på dejlige desserter