Minitærter med æg og røget laks

Her får du en virkelig nem opskrift på minitærter - med en noget anderledes tærtedej

Minitærter er super fine at servere som forret, eller du kan servere dine minitærter med æg og røget laks til en skøn brunch med veninderne.

Minitærter med æg og røget laks

Tid: 1 time
4 pers.

Det skal du bruge
8 skiver hvidt brød
Ca. 20 g frisk spinat
100 g røget laks
4-6 kogte, kolde kartofler skåret i terninger
8 æg
Havsalt

Du kan komme hvad som helst i en tærte, og det er en rigtig nem måde at rydde op i køleskabet på. Her får du opskriften på "tærte med det-du-har"

Sådan laver du minitærter med æg og røget laks
Sæt ovnen på 150 grader.

Skær skorperne af brødet, og mas hver enkelt ned i en smurt muffinform. Det er lidt besværligt, og brødet går nemt i stykker. Når det er nede i formen, kan brødet trykkes sammen og lukke evt. huller.

Fordel spinat, kartoffelterninger og laks oven på brødet. Slå et æg ud i hver form - slå det evt. ud i en skål først og fisk forsigtigt blommen op med en ske og læg den i formen.

Hæld derefter hviden forsigtigt over. Så er det lettere at dosere, så æggehviden ikke løber over.

Bag æggetærterne i en varm ovn, til æggehviden er stivnet - det tager 30- 40 min. Server de lune minitærter med et drys havsalt.

Du kan evt. bage tærten som én stor tærte i en brødform foret med brødpapir. Brødet bliver ikke sprødt, men når din tærte er afkølet, kan du forsigtigt skære den i skiver.

Er du vild med minitærter? Her får du en lækker opskrift på delikate minitærter med skaldyr

Mangler du inspiration til flere forretter? Så klik dig igennem galleriet med 14 lækre forretter:

11 opskrifter på lækre forretter