Kyllingehapsere

Bjørn Jakobsen

En snack som hitter - både hos børn og voksne

Opskriften er til 4 personer

Tid: 15 min.

Ingredienser:

1 dl hvidvin    

3 dl kyllingebouillon  

1 fed hvidløg 

Frisk timian

450 g kyllingeinderfileter

2½ dl solsikkeolie

1 dl rismel, evt. fuldkorn

1 spsk flagesalt

Fremgangsmåde:

Kog hvidvin op på en stor pande, så alkoholen forsvinder.

Tilsæt bouillon, et halveret fed hvidløg og 3 timiankviste.

Tilsæt inderfileterne og lad dem pochere/småsimre i lagen i ca. 2 min. på hver side.

Tag fileterne af panden og lad dem afdryppe i en si. 

Hak 2 spsk timian fint og vend det med salt.

Varm solsikkeolien i en lille gryde. Vend fileterne i rismel og dybsteg dem gyldne og sprøde i olien i ca. 1 min. et par stykker ad gangen.

Lad dem afdryppe på et stykke køkkenrulle inden servering.

Drys de sprøde kyllingehapsere med timiansalt og server evt. med fritter, dip og salat.

11 opskrifter på lækre forretter