Klassiske blinis med stenbiderrogn

Klassiske blinis med stenbidderrogn

Opskrift: De små, delikate pandekager, blinis, er perfekte til forret, men prøv dem også som snack eller til frokost

Om foråret, når stenbiderrogn er i sæson, er der intet som at få serveres denne skønne delikatesse.

Har får du en opskrift på en helt klassisk servering af stenbiderrogn, nemlig blinis med stenbiderrogn, rødløg og cremefraiche. Retten tager ca. 30 min af tilberede + 1 times hviletid, og der bliver ca. 28 stk.

Det skal du bruge til blinis

125 g boghvedemel
75 g hvedemel
½ tsk bagepulver
½ tsk salt
½ tsk sukker
1½ dl yoghurt, neutral
1 dl kogt vand, stuetemperatur
2 æg
10 g smør

Tilbehøret til blinis:
1½ dl cremefraiche 38%
200 g stenbiderrogn
1 rødløg
Dild
Peber

LÆS MERE: Prøv også blinis af kartoffel med laks og dip

Sådan laver du blinis med stenbiderrogn, rødløg og cremefraiche

Bland boghvedemel og hvedemel i en skål med bagepulver, salt og sukker. Tilsæt yoghurt og vand og pisk det sammen til en samlet dej.

Del æggene i blommer og hvider og pisk blommerne i dejen.

Lad dejen til blinis hvile på køkkenbordet i en lille time, og stil imens æggehviderne i køleskabet.

Pisk æggehviderne stive og fold dem i dejen. Smelt smørret på panden og vend det i dejen. Steg dine blinis som små runde kager, diam. ca. 7 cm, på panden i et par min. på hver side. Brug evt. en blinispande, men det behøves ikke, da dejen er ret tyk og ikke flyder ud.

Servér de lune blinis med forskelligt tilbehør. F.eks. helt klassisk: Smør de lune blinis med cremefraiche, stenbiderrogn og hakket rødløg. Pynt med frisk dild og kværnet peber.

LÆS MERE: Har du stenbiderrogn i overskud, så server dem ovnfritter og citronfløde til aftensmad, se opskrift her

VIDSTE DU AT...

- Blinis er lavet på boghvedemel og minder om små pandekager. Helt klassisk serveres blinis med stenbiderrogn, cremefraiche og hakket rødløg, men al topping går til.

- Blinis stammer oprindeligt fra Rusland, hvor man ved vinterens slutning fejrede solens komme - deraf den lille runde form.

- Blinispander fås fra ca. 250 kr. i de fleste supermarkeder. Hvis du køber en i støbejern, skal du bruge rigeligt med smør i begyndelsen, så dejen ikke hænger fast.

- Blinis er også gode at fryse ned, så har du nemt en lille forret eller snack.