Kartoffelsalat med friskost og røget makrel

Kartoffelsalat med friskost og røget makrel er en vaskeægte sommerforret, som smager skønt med et glas kølig hvidvin til.

Server en anderledes og frisk forret med kartoffelsalat med friskost og røget makrel. Denne kartoffelsalat er de perfekte forret til en grillaften, da makrellens røgede smag er et lækkert forspil til grillmaden.

Hvis du synes, røget makrel smager for kraftigt, kan du bruge røget ørred eller laks i stedet.

Kartoffelsalat med friskost og røget makrel

4 pers.
Tid: 30 min.

Det skal du bruge
800 g kartofler
2 spsk olie
1 spsk eddike
1 røget makrel eller røget laks
2 bdt. radiser
100 g friskost
Salt, peber, evt. rosenpeber, der har en sødlig smag
1 bdt. dild

Her er en anden sommerlig opskrift på kartoffelsalat: Kartoffelsalat med rygeostdressing! Få opskriften her

Sådan laver du kartoffelsalat med friskost og røget makrel
Rens kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra, og vend dem i olie og eddike - det kan du sagtens gøre, mens kartoflerne stadig er varme.

Klargør den røgede makrel, og del kødet i mindre stykker. Rens og skær radiserne i ganske tynde skiver. Smag friskosten til med salt og peber.

Arranger kartofler, røget makrel, radiser og friskost i portionsskåle, og pynt din kartoffelsalat med dild og evt. lidt radisetop.

Har du rosenpeber, smuldres de bare over - da de er bløde i midten, skal de ikke i peberkværnen.

Server kartoffelsalat med friskost og røget makrel straks - gerne på terrassen en lun sommeraften med et køligt glas hvidvin til.

Er du helt vild med grillmad? Her får du 11 opskrift til en skøn grillaften

Mangler du inspiration til forretten? Her får du 14 lækre opskrifter på forretter:

11 opskrifter på lækre forretter