Jordskokkesuppe fra Claus Meyer med purløg og chorizo

Her er en Claus Meyer opskrift på jordskokkesuppe med purløg og chorizo fra kogebogen "Almanak".

Torsdag d. 9. januar 2014 - af Claus Meyer

Elsker du den lækre smag af jordskokker, og er du vild med lækre Claus Meyer opskrifter, så er denne opskrift på jordskokkesuppe lige noget for dig.

Claus Meyer deler nemlig ud af sine opskrifter og giver dig her opskriften på jordskokkesuppe med chorizo og purløg, der er simpel og nem at lave og som smager fantastisk.
God fornøjelse!

Denne opskrift er til 4 personer.

Det skal du bruge til jordskokkesuppe fra Claus Meyer

500 g jordskokker
½ løg
1 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
3 kviste timian
1 liter hønsebouillon eller vand
½ dl piskefløde
havsalt og friskkværnet peber
2-3 spsk cidereddike
50 g chorizo
½ bundt purløg

Er du vild med Claus Meyers jordskokkesuppe, og vil gerne prøve flere af hans lækre opskrifter? Prøv denne opskrift lækre og sprøde salat med radicchio, jordbær og balsamico

Sådan laver du jordskokkesuppe fra Claus Meyer

Skræl jordskokkerne - eftersom de er nogle små, knudrede knolde, som godt kan være svære at skrælle uden at komme til at tage for meget af, så tag den tid, det tager, ellers bliver din jordskokkesuppe slatten!

Tag to jordskokker fra til garniture til din jordskokkesuppe, og skær resten i grove tern. Pil løg og hvidløg, og skær også dem i grove tern.

Sauter jordskokkerne let i en gryde med olivenolie sammen med løg, hvidløg og timiankviste - sauter i et par min., uden at grøntsagerne tager farve.

Tilsæt bouillon eller vand, og lad din jordskokkesuppe koge i 10-15 min., til jordskokkerne er møre. Tilsæt herefter piskefløde, og kog din jordskokkesuppe i et par min. mere.

Tag nu din jordskokkesuppe af varmen, og blend den glat med en stavblender, og smag først nu til med salt, peber og eddike. Hvis du tilsætter en jordskokkesuppe salt tidligere i processen, inden jordskokkerne er kogt helt møre, kan de være svære at blende helt ud i den færdige jordskokkesuppe.

Når der serveres jordskokkesuppe skal der da også serveres et stykke lækkert brød til. Her får du opskriften på spinatfocaccia, der passer perfekt til Claus Meyers jordskokkesuppe

Skær chorizoen ud i små tern, og steg dem let på en pande, så chorizoen bliver lidt sprød og taber lidt fedt.

Skær de sidste 2 rå jordskokker i små tern, og mariner dem med olivenolie, salt, peber, eddike og skåret purløg.

Server din jordskokkesuppe i dybe tallerkner, og kom lidt rå jordskokke-tern, ristet chorizo og skåret purløg ned i hver portion jordskokkesuppe.

Tip fra Claus Meyer: Du kan også tilføje stegte kammuslinger til din jordskokkesuppe - beregn i så fald 2 kammuslinger pr. mand.

Jordskokkesuppe er ikke det eneste, du kan bruge de små rodfrugter til. Her får du tre bud på andre opskrifter fyldt med blandt andet jordskokker og andre typer af rodfrugter

Skal den stå på hjemmelavet kransekage nytårsaften? Så find din favorit blandt de 8 skønne opskrifter her

Læs også: