Gulerodssuppe med appelsin

En nem og lækker forret til vintermiddagen

Tid:

20 min.

Ingredienser:

100 g perlebyg  

1 øko-appelsin

1 kg gulerødder 

2 løg

50 g smør

1 l grøntsagsbouillon 

200 g flødeost, naturel 

Salt, peber

Persille

Fremgangsmåde:

Kog perlerne efter anvisning på pakken. Du kan med fordel koge perlerne til hovedretten samtidig. 

Skær to lange stykker appelsinskal, evt. med en grønt-skræller. Undgå for meget af den hvide hinde. 

Pres saften fra appelsinen i en skål. 

Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker. 

Pil løgene og skær dem i grove terninger. 

Smelt smørret i en stor gryde og tilsæt gulerødder, løg og appelsinskallen. 

Rist grøntsagerne i 5 min., uden at de tager farve. 

Tilsæt 3 dl bouillon og lad det koge i 10 min.

Tag appelsinskallen op og gem den.

Tilsæt resten af bouillonen og lad suppen koge i 10-15 min. 

Blend suppen og tilsæt flødeosten. Smag til med halvdelen af appelsinsaften, salt og peber.  

Hak resten af den kogte appelsinskal fint og vend den i de kogte perler sammen med lidt appelsinsaft og hakket persille.

Smag til med salt og peber og servér et par skefulde i den varme suppe.

TIP til anretningen:
Fyld og mos perleblandingen ned i en smurt lille kokotte, vend den på hovedet i en skål/tallerken og bank let på den. Perlerne falder da ud i en ring, og suppen anrettes rundt om.