Gazpacho

Så er der gode nyheder, hvis du er vegetar. SØNDAGs Julie Hey har nemlig tryllet en skøn vegetarmenu frem. Lav retterne sammen, eller hver for sig.


Forret: Gazpacho (Tid: 20 min. + køletid)
Sæt serveringsskålene i fryseren i en halv times tid, så de er iskolde, når gazpachoen anrettes.

Ingredienser
1 agurk
4 tomater
1 dåse flåede tomater
2 røde peberfrugter
1 løg
2 fed hvidløg
1 dl olivenolie
1½ spsk sherryeddike
Bredbladet persille
Salt, peber
Evt. tabasco
2 skiver brød
½ spsk olivenolie

Flere opskrifter

Får du gæster?

Find skønne menuer HER
Vintermad

Find mad med
sæsonens råvarer HER
Sød tand?

Find lækre desserter HER



Fremgangsmåde
Skær agurken i 3 stykker. Halvér det ene stykke, skrab kernerne ud med en ske og skær agurken i terninger. Skær resten af agurken i skiver.

Skyl tomaterne, halvér dem og skær dem i kvarte. Rens peberfrugterne og fjern stilk og kerner. Skær en halv peberfrugt i terninger. Pil løg og hvidløg og skær dem i kvarte.

Blend de klargjorte grøntsager (undtagen agurke- og rød peberfrugtterninger) med flåede tomater. Tilsæt olivenolie, sherryeddike og smag til med hakket persille, salt og peber og evt. lidt ta-basco.

Sæt suppen i køleskabet i 1 time, så den bliver kold.

Riv brødet i stumper og vend det med grøntsags-terningerne i olivenolie, salt og peber.

Anret gazpachoen i et par skåle/glas og pynt med ristet brød, agurke- og peberfrugtsalsa.


Hvad synes du om denne opskrift?
Giv et antal stjerner oppe i hjørnet, eller skriv din kommentar nederst.

Nedenfor finder du alt hvad du skal bruge til en vellykket middag med vegetarretter.

Kvalitetsprodukter til køkkenet i SØNDAGs webshop

Træfad i olientræ
fra Madam Stoltz.
299 kr.

>> køb HER
Vin-termometer
fra Bengt Ek Design.
249 kr

>> køb HER
Knivsæt fra Shun: kokkekniv + altmuligkniv
1.999 kr.

>> køb HER