Carpaccio med laks

Denne opskrift på carpaccio med laks er perfekt som en skøn forret eller som en let ret på julefrokostbordet

Carpaccio er en italiensk ret bestående af råt kød eller fisk skåret i tynde skiver. Carpaccio serveres som regel som en forret, men du kan også servere carpaccio med laks til julefrokosten.

Når du laver carpaccio af laks, så sørg for at købe en laks af god kvalitet, gerne så frisk som muligt, da fisken jo skal serveres rå.

Carpaccio med laks

Tid: 15 min. + 1 time i fryseren
4 pers.

Det skal du bruge
200 g laksefilet uden skind (sig til fiskehandleren, at det skal bruges til carpaccio)
¼ dl citronsaft
Revet skal fra ½ økocitron
1 knsp. fintrevet frisk ingefær
1 tsk akaciehonning
Salt, peber
1 rødløg
1 lille bdt. dild
125 g rugbrød

Elsker du også laks, men synes du, det er lige vildt nok at servere rå fisk til julefrokosten? Så får du her en opskrift på røget laks med citroncreme, som er perfekt til julefrokostbordet

Sådan gør du
1. Læg laksen i fryseren i ca. 1 time, så er den nemmere at skære.

2. Skær laksen i helt tynde skiver og anret dem som carpaccio på et fad eller tallerkener.

3. Rør citronsaft, citronskal, ingefær og honning sammen, og hæld dressingen over din carpaccio, krydr med salt og peber og lad det trække 5 min.

4. Drys rødløg i tynde skiver samt dild over din carpaccio med laks og server med ristet rugbrød, der f.eks. er udstukket i hjerteform.

Du kan enten servere carpaccio med laks som forret eller som en af retterne til julefrokosten.

Andebryst med bagte pærer er endnu en let ret, der egner sig godt på julefrokostbordet. Få opskriften her

Her får du endnu flere skønne opskrifter på forretter:

11 opskrifter på lækre forretter