Blinis med tre slags rogn og urtecreme

Blinis med tre slags rogn og urtecreme

Blinis kan udgøre en rigtig lækker forret, men med forskellig topping er det også godt som hovedret

Det skal du bruge til blinis med tre slags rogn

200 gram stenbiderrogn
200 gram lakserogn (evt. på glas)
200 gram løjrom (evt. frossen)

Blinis:
125 gram hvedemel
125 gram boghvedemel
4 æg
15 gram gær
1 dl øl
2 dl piskefløde
2 spsk olie
Salt og sukker

Urtecreme:
2½ deciliter creme fraiche 38%
Friskklippede krydderurter
(fx dild, persille, purløg, kørvel)
Dijonsennep og citronsaft efter smag
Salt og peber

Pynt:
1 finthakket rødløg
2 citroner, skåret i både
Krydderurter

Prøv også: Blinis af kartoffel med laks og rygeostcreme

Sådan laver du blinis med tre slags rogn

Start med blinis: Æggene deles, og alle ingredienser undtagen hviderne røres grundigt sammen og hviler et par timer. Lige før bagningen vendes de fire stiftpiskede æggehvider i. Bages til små pandekager, der holdes lune, men ikke brandvarme.

Mens blinisdejen hviler, renses de tre typer rogn og gemmes i køleskabet.

Nu kan urtecremen røres sammen. Pisk creme fraichen stiv efter først at have smagt den til med de øvrige ingredienser.

Retten portionsanrettes med tre stk. på hver tallerken. Placér en skefuld rogn på hver blinis - hhv. stenbider, laks og løjrom, og form urtecremen til små æg med to skeer. Læg tre »urte-æg« på hver tallerken, og pynt med finthakket rødløg, krydderurter og citronbåde.

Prøv flere forretter her